sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Novak Đoković pozitivan na koronavirus!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković objavio je da je pozitivan na koronavirus.

Đoković je bio organizator Adrija Tura čiji se prvi turnir igrao u Beogradu, a nakon toga se igralo u Zadru. Ipak, finalni meč u Zadru nije odigran, jer je Bugarin Grigor Dimitrov  neposredno pre samog finala objavio da je zaražen koronavirusom, te je finale momentalno otkazano.

Odmah nakon te objave testirani su gotovo svi učesnici turnira u Zadru. Testiranjem je ukazano da su pozitivni Borna Ćorić i Marko Paniki i Viktor Troicki, dok su Marin Čilić, Andrej Rubljov i Aleksander Zverev negativni.

Đoković se po povratku u Beograd testirao zajedno sa članovima porodice koji su bili u Zadru, a ispostavilo se da su pozitivni on i njegova supruga Jelena.

Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi“, rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta će naredne dve nedelje provesti u karantinu.

Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana“, dodao je Đoković.


Izvor: https://novakdjokovic.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje