četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Novak Đoković – Stefanos Cicipas – Najava finala Rolan Garosa

Došli smo i do poslednjeg dana Rolan Garosa. Danas su na programu finalni mečevi u muškom singlu i ženskom dublu. Svaka čast damama na svemu što rade za svetski tenis, ali svi sa velikim nestrpljenjem očekuju to muško finale u kojem će snage odmeriti Novak Đoković i Stefanos Cicipas.

Prema kladionicama, favorit za podizanje trofeja je Đoković čija se pobeda plaća kvotom 1,40, dok je margina za gemove postavljena na 36,5.

Jasno je kao dan da je Đoković ovde favorit. Ne ogroman kako se čini, ali svakako  je favorit. Đoković je kao što znamo u polufinalu savladao Rafael Nadala, i tako mu naneo tek treći poraz na Rolan Garosu u karijeri. Prema rečima Novaka Đokovića, bio je to njegov najbolji meč u karijeri koji je odigrao na Rolan Garosu. Mnogo tenzija, mnogo dugih i neizvesnih poena i Đoković je na kraju potpuno zasluženo slavio. E sad, ta pobeda je sigurno proizvela veliko pražnjenje kod Đokovića, jer je to bilo finale pre finala da se ne lažemo. Ne treba očekivati furioznog Đokovića od starta meča i zato je kvota ovako postavljena.

Što se Cicipasa tiče, sve što smo rekli u najavi protiv Zvereva sve se i obistinilo. Poveo je mladi Grk sa 2:0, imao sve u svojim rukama, ali Zverev se vratio na 2:2. Ranije bi 9/10 takvih mečeva Cicipas izgubio, ali sada je smogao snage da spase brejk lopte na startu petog seta i na kraju pobedi velikog rivala. Ta pobeda je jasan pokazatelj koliko je Cicipas sazreo kao igrač, a danas će imati finalni ispit. Finale jednog grend slema je kategorija sa kojom se on prvi put susreće. Da li ima igru da se suprostavi Đokoviću? Apsolutno da. To je pokazao u Rimu gde je imao meč lopte, i sve u svojim rukama, ali zbog haotične situacije je na kraju bio poražen. Cicipas je igrao na jednu loptu i protiv Nadala i protiv Đokovića i to nikako ne traba da se zanemari.

Postavlja se samo jedno pitanje, a ono glasi da li Cicipas može da ostane miran? Iskustvo u ovakvim mečevima je mnogo bitno i ono je apsolutno na strani Đokovića. Srpski teniser ima 17 grend slem titula, a Cicipas igra tek prvo finale. Zna to Đoković i sigurno će gledati da ga na psihološkom planu dobije. To je apsolutno ključ meča, jer ako Cicipas u meč uđe kako treba gledaćemo spektakularan meč u to nemojte da sumnjate.

Izlišno je govoriti koliko je ovo bitan meč za obojicu. Đoković vodi tu trku po broju osvojenih grend slemova sa Nadalom i Federerom. Ukoliko danas osvoji titulu postaće prvi teniser u Open eri koji je svaki grend slem osvajao po dva puta. Veliki je ulog, a svi znamo koliki akcenat on stavlja na grend slemove. Sa druge strane Cicipas igra prvo finale i u slučaju pobede samo je nebo granica.

Prednost mora ići Đokoviću, jer je realno bolji i jači teniser. Ima mnogo više iskustva u ovakvim mečevima, a ono je u 70% slučajeva presudno.

Predlog za klađenje: Pobeda Đokovića sa dva seta razlike 1,65

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje