četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Novčane nagrade na Svetskom prvenstvu 2018-te godine!

FIFA (Svetska fudbalska federacija) objavila je fond i visinu nagrada za učesnike Svetskog prvenstva u Rusiji 2018-te godine. Kako se i očekivalo, nagrade su povećane u odnosu na prošlo takmičenje.

Pobednik takmičenja će biti nagrađen sa 38 miliona dolara, FIFA se odlučila da poveća nagradu za najbolji tim iz razlog dobrih finansija u prethodnih par godina. Ceo nagradni fond iznosi 400 miliona dolara i u odnosu na SP2014-te godine kada je iznosi 358 miliona, povećan je za 42 miliona dolara. Nemačka kao aktuaelni svetski šampion je nagrađena sa 35 miliona dolara.

Novac od nagrada biće isplaćen nacionalnim federacijama koje će same odrediti kako će dalje taj novac rasporediti igračima i stručnim štabovima.

Ostale nagrade su: drugoplasirana selecija će osvojiti 28 miliona dolara, trećeplasirani će biti nagrađen sa 24 miliona dolara, dok će 4.tim sveta dobiti 22 miliona dolara. Svi učesnici četvrtfinala dobijaju po 16 miliona dolara, dok će učesnici osminfinale dobiti 12 miliona. Sve selekcije koje su se plasirale na Svetsko prvenstvo već su zaradile po 8 miliona američkih novčanica.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje