subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Novi Beograd savladao Radnički u derbiju Super lige

U derbiju drugog kola Super lige Srbije, vaterpolisti Novog Beograda pobedili su na bazenu SC „11. april“ Radnički iz Kragujevca rezultatom 11:8. Novi Beograd je u ranoj fazi utakmice poveo 1:0 i propustio je priliku da uveća vođstvo iz dva peterca. Tim Vladimira Vujasinovića je u nastavku meča održavao gol do dva prednosti, a u četvrtom periodu je stigao do maksimalnih „+4“ i pitanje pobednika je bilo rešeno.

Novi Beograd odmah na početku meča poveo 1:0, a u narednim minutima je promašio čak dva peterca i tako je propustio odličnu priliku da u ranoj fazi utakmice stekne veću prednost. Sredinom prvog perioda Kragujevčani su poravnali, a potom su i oni propustili priliku da povedu iz peterca, pošto je Dimitrije Rističević odbranio. Kazna je stigla na drugoj strani i Novi Beograd je u svega 40 sekundi dva puta zatresao mrežu gostiju, za vođstvo od 3:1. Aleksa Ukropina je 50 sekundi pre odlaska na odmor smanjio na 3:2. U poslednjem napadu Novi Beograd je dobio igrača više, a brzom realizacijom je stigao do četvrtog pogotka – 4:2.

Kragujevčani su pogodili na početku druge deonice, da bi potom domaći sredinom četvrtine pogotkom Vasilija Martinovića vratili razliku na dva gola razlike. Pri tom rezultatu, Novi Beograd je imao još jednu odličnu priliku sa igračem više, ali je golman gostiju bio na visini zadatka. U samoj završnici prvog poluvremena, Marko Radulović je smanjio na 5:4, a upravo je isti igrač pogodio za izjednačenje na otvaranju drugog poluvremena.

Na drugoj strani Novi Beograd nije iskoristio dve prilike u jednom napadu sa igračem više, odnosno Dobožanov je bio siguran na golu. Sredinom trećeg perioda dve „petice“ su postigle po gol. Na jednoj strani je precizan bio Miloš Ćuk, a na drugoj Nebojša Toholj, za rezultat 6:6. Završnica trećeg perioda pripala je domaćoj ekipi, koja je najpre iz novog peterca stigla do vođstva, potom se odbranila sa igračem manje, da bi 40 sekundi pre kraja te četvrtine stigla iz igre do prednosti od 8:6.

Miloš Miličić je vratio Radnički u igru pogotkom na početku poslednjeg perioda, a potom su Nikola Bursać, Aleksandar Radanović i Đorđe Filipović doneli svojoj ekipi vođstvo od 11:7, a konačan rezultat postavio je Radulović.

Ćuk je bio najefikasniji sa tri pogotka, dok su Filipović, Nikola Nikolov i Martinović postigli po dva. Kod gostiju se istakao Radulović sa tri, dok je Aleksa Ukropina postigao dva.

Izveštaj sa ostalih mečeva pronađite ovde.

Novi Beograd 11. april – Radnički  11:8 (4:2,1:2, 3:2, 3:2)

Bazen: „Vlaho Orlić“. Sudije: Putniković i Golijanin. Isključenja: NBG 11. april 21, Radnički 11. Peterci: NBG 11. april  4 (2), Radnički 2 (1).

NBG 11. APRIL: Risitičević, Filipović 2, Tomić, Bursać 1, Ćuk 3, Radulović, Gogov 1, Čupić, Avramović, Radanović, Nikolov 2, Mitrović, Vlahović, Martinović 2. Trener: Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović, Stanojević, Janković, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 2,Branković, Pljevančić, Miličić 1, Lukić, Panić, Todorovski, Radulović 3. Trener: Stevanović.

Vaterpolo Super liga Srbije – Drugo kolo

Novi Beograd 11. april – Radnički  11:8 (4:2, 1:2, 3:2, 3:2)
Partizan – Nais 8:5 (2:1, 3:1, 2:0, 1:3)
Stari Grad – Zemun 8:14 (3:5, 3:4, 0:2, 2:3)
Banjica – Crvena zvezda 6:15 (0:6, 3:5, 2:2, 1:2)
Vojvodina – Šabac  6:9 (1:1, 2:2, 1:2, 1:4)

Plasman: Novi Beograd 11. april 6, Crvena zvezda 6, Vojvodina 3, Šabac 3, Nais 3, Zemun 3, Partizan 3, Radnički 3, Stari Grad i Banjica bez bodova.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje