četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Novi košarkaški derbi: Partizan – Crvena Zvezda

U 9. kolu Superlige Srbije odigraće se derbi između Partizana i Crvene Zvezde. Meč je na programu u četvrtak 18. maja od 19h.

U prvom meču šampionata slavila je Crvena Zvezda rezultaom 85:74. Ovo je ukupno 5 duel ove sezone, a Zvezda ima skor 3:1 uz pobedu u Kupu Radivoja Koraća.

 Trener KK Partizan NIS, Aleksandar Džikić, očekuje tvrdu utakmicu u četvrtak:

Derbi je uvek utakmica sa specifičnim značajem, koja donekle ne zavisi od trenutne situacije aktera. Očekuje nas tvrda utakmica, u kojoj moramo da budemo čvrsti i odlučni i uporni. Svesni smo odnosa kvaliteta, ali ćemo biti borbeni. Sa energijom ćemo pokušati da se nametnemo„.

Crvena Zvezda je imala problema sa povredama u prethodnom periodu, a prošli meč je propustio Branko Lazić. On će ovoga puta zaigrati, a Zvezda će biti kompletna.
Dejan Radonjić je pred meč izjavio:
Još jedan derbi, svima je poznata specifičnost ove utakmice koju u ovom trenutku igraju dva najbolja kluba u zemlji. Takmičarski jako bitan meč u ovom trenutku s obzirom na to da su se ova dva tima izdvojila u borbi za prvo mesto. Zato ovaj meč umnogome može da definiše borbu za prvo mesto, i pored činjenice da i posle ove utakmice ima da se igra. Partizan je u dosadašnjem delu uradio ono što je imao za cilj, sa njima smo odigrali već dosta utakmica u ABA ligi, finalu kupa i jedan u prvenstvu. Svi su bili u drugačijim okolnostima, ono što je bilo jedinstveno je motivacija koja je kod svih bila na najvišem nivou, na maksimumu”.
Ukoliko Partizan želi da bude prvi na tabeli (pod uslovom da i jedna i druga ekipa dobiju sve mečeve do kraja šampionata), on mora danas da pobedi 12 poena razlike Crvenu Zvezdu kako bi nadomestio minus iz prve utakmice.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje