petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Novi rasistički skandal u NFL-u: Nije hteo namerno da izgubi!

Američki NFL trese novi rasistički skandal i parnica je na pomolu! Doskorašnji trener Majami Dolfinsa, tamnoputi Brajan Flores, tužio je ligu i sva 32 tima zbog favorizovanja belih trenera!

Flores je od 2004. do 2018. godine bio član stručnog štaba u Nju Ingland Petriotsima na više mesta, a počekom 2019. godine je postao glavni trener u Majamiju. Ove godine mu je uručen otkaz, iako je imao pozitivan skor 9-8!

Ovaj tamnoputi trener navodi kao razloge otkaza to što u sezoni 2019. nije namerno želeo da izgubi kako bi njegova ekipa imala bolju poziciju na draftu. Nakon što je dobio otkaz, važio je za glavnog kandidata za klupu Njujork Džajantsa, a na intervju sa generalnim menadžerom je došao bez da su ga prethodno obavestili da su Džajantsi već izabrali drugog kandidata. Potom je njih Flores optužio da su dogovorili razgovor sa njim samo kako bi se zadovoljilo „Rooney pravilo“ prema kome svaki NFL klub prilikom procesa izbora glavnog trenera u obavezi je obaviti razgovor sa jednim pripadnikom manjinske zajednice.

U Floresovoj tužbi su se tako našli prvo Džajantsi, pa potom i Dolfinsi, treći su Denver Bronkosi zbog „sramotnog“ intervjua takođe iz razloga zadovoljavanja „Rooney pravila“, dok su preostalih 29 timova zajedno na četvrtom mestu!

Bog mi je podario poseban talenat da mogu trenirati ekipe u NFL-u, ali potreba za promenom je veća od mojih ličnih ciljeva. Donošenjem odluke da podnesem ovu tužbu shvatam kako rizikujem trenersku karijeru u sportu koji volim i koji je omogućio toliko toga za moju porodicu i mene. Iskreno se nadam kako će mi se i drugi pridružiti u borbi protiv rasizma u NFL-u kako bismo se izborili za pozitivnu promenu za generacije koje dolaze„, izjavio je Flores.

Oštre optužbe stižu i na račun predsednika Majami Dolfinsa, gde navodi da mu je nudio po 100.000 dolara za svaki poraz u sezoni 2019. u koju su Dofinsi ušli sa skorom 0-7, a završili sa 5-11.

Nakon incidenta na jahti gde se trebao dogoditi dogovor sa jednim kvoterbekom, gospodin Flores je u klubu tretiran sa prezirom, te kao neko sa kime je teško sarađivati, pa je na kraju otpušten„, navodi se u tužbi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje