četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Novi Sad moćniji u novoj sezoni: Potpisala Zaharia, vraća se i Šurjan

Stonoteniski klub Novi Sad, novi-stari šampion Super lige Srbije za žene, imaće još jači tim u narednoj sezoni. Iako je klub napustila Izabela Lupulesku koja će igrati u nemačkoj Bundesligi, Novi Sad ima spremnu zamenu, i to ne jednu, već više njih.

Alina Zaharia – zvučno pojačanje u redovima novosadskog tima. (foto: ITTF / flickr)

U klub se vraća Sabina Šurjan koja će igrati na dvojnoj registraciji, za Novi Sad, ali i za mađarski Budaorši sa kojim je osvojila titulu u mađarskom prvenstvu.

Osim prve juniorke Evrope iz 2018, najzvučnije pojačanje je 23-godišnja Alina Zaharia, poslednje dve godine najbolja igračica rumunske lige i dvostruki šampion sa Konstancom, a koja je igrala i u bugarskom prvenstvu gde je osvojila četiri titule. Alina igra defanzivnim stilom, tačnije, u pitanju je odbrambena igračica poput Ruskinje Zoje Novikove koja je jednu sezonu igrala za Novi Sad.

”Već smo dugo u kontaktu sa Alinom. Tražili smo baš taj profil igrača koji je lider u svom timu, veliki radnik i profesionalac, a koji može i u taktičkom delu zbog specifičnog stila igre da nam mnogo pomogne, prvenstveno u evropskom nadmetanju. Istovremeno, može pomoći i kao sparing jer nažalost naše igračice, koje su pri tome i reprezentativke Srbije, nemaju priliku da treniraju sa odbranom, a upravo se neretko dešava da bivaju eliminisane od takvih igračica na međunarodnim turnirima. Zaharia je trebala, kao znatno mlađa, još prošle godine da zameni Novikovu, ali smo ipak Ruskinji dali prednost još godinu dana, međutim, nažalost, ubrzo se teško povredila. Da je Zaharia došla, ko zna, možda ne bismo videli Radu Tominjak na delu, iako bi kad-tad ona imala svoju priliku jer pred njom je nesumnjivo svetla budućnost. Sve u životu ima svoj put, ali naravno i mi smo ti koji biramo kojim putem idemo.” – počeo je priču Dan Fracile, predsednik STK Novi Sad.

Sabina Šurjan se vraća u klub, ali će igrati samo domaće prvenstvo.

”Sabina kao da nije ni odlazila. Živela je u Novom Sadu, trenirala sa nama, a odlazila samo na mečeve u Mađarsku. S njom smo se dogovorili još početkom godine da od sledeće sezone igra na dvojnoj, odnosno Super ligu Srbije i mađarsku Super ligu. Pustićemo je još jednu godinu da igra Ligu šampiona za Mađare, ipak je to najjače kontinentalno takmičenje i ne treba je sprečavati. S druge strane, mi još nismo spremni za evropsku elitu ni finansijski, ali ni igrački jer skoro svi klubovi imaju Kineskinje. Igraćemo Kup Evrope i to je takmičenje po našoj meri, ali ćemo konačno imati i internacionalno pojačanje u vidu Zaharie i više nećemo biti jedini tim u Evropi sa isključivo domaćim igračicama.” – nastavlja Fracile.

Šurjan će igrati na relaciji Mađarska – Novi Sad (foto: Mircea Rosca / www.frtmromania.ro)

Tijana Jokić je produžila vernost na još tri godine.

”Tijana je dokazala privrženost klubu. Ona je stub Novog Sada. Želim svim klubovima u Srbiji da imaju sportistu, a prvenstveno čoveka kakva je Tijana. Ugovor je “samo” na tri godine. Ne sumnjam da će, kad je o Tijani reč, ta vernost biti i mnogo duža. Takođe, imamo stabilnost u mladim igračicama, kao što je to u Radmili Tominjak koja isto ima dugoročan ugovor.” – ističe Fracile.

Međutim, u razgovoru sa predsednikom novosadskog kluba otkrili smo da se pored svih navedenih, priprema još jedno veliko pojačanje. Pitali smo ga, ko je u pitanju?

”To još ne možemo da kažemo dok ne potpišemo ugovor. Tražimo jednu iskusniju igračicu. I dalje imamo mlad tim. Tijanu i Sabinu od 20 godina, Radmilu od 17, Elizavetu od 14, Rumunka Zaharia je nešto starija sa 23. Tačno nam fali jedna iskusnija igračica. Spremamo još jedno iznenađenje. Nedostaje nam ta još jedna puzla za naš šampionski mozaik.” – rekao je Fracile koji je na kraju razgovora dodao da STK Novi Sad ozbiljno radi na polju regionalizacije kroz formiranje regionalne lige kao unapređenja takmičenja i promocije sporta u regionu.

STK Novi Sad se prijavio za nastup u evro-kupovima, a po preliminarnoj listi prijavljenih igraće ETTU Kup što je drugo po kvalitetu takmičenje u Evropi gde bi u prvoj ili drugoj rundi, prema koeficijentu i postignutim rezultatima iz prošlosti, trebalo da bude svrstan među nosiocima.


Izvor: Stoni Tenis org

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje