subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Odigrano 14. kolo liga: Borba se zahuktava

Prethodni vikend superligaške i prvoligaške ekipe provele su radno. Na redu je bilo 14. kolo u kome je viđeno nekoliko vrlo uzbudljivih mečeva kako u borbi za sam vrh, tako i u borbi za opstanak.

Ipak, lideri tri od četiri lige i dalje dominiraju čuvajući maksimalan učinak.

Popović i saigrači na vrhu (foto: sportski.rs)

Pogled na raspored u preostalih sedam kola govori da najuzbudljiviji mečevi tek slede. Konkretno, Banat će sa Crvenom zvezdom u Super ligi odmeriti snage u dva navrata, kao i Novi Sad sa Panonijom kod žena. Slično je i u Prvoj ligi gde nas takođe očekuje nekoliko vatrenih mečeva.

0:4, 0:4, 0:4

Domaćim ekipama u muškom plej-ofu nije se dalo ovog vikenda jer su gosti bili više nego raspoloženi. Novim Sadom prohujao je niški Železničar koji je pobedom nad Radničkim izborio treće mesto pred naredno kolo. Večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde završio se u korist ekipe iz Ljutice Bogdana, a trijumf u Temerinu ostvario je branilac titule Banat.

Prvi poraz u plej-autu zadesio je zrenjaninski Stenes kome nije prijalo gostovanje u Adi gde je istoimena ekipa upisala pobedu sa 4:1. Drugi trijumf u nizu ostvario je TSC koji je u gostima nadvisio ekipu Taurunuma sa 4:1, dok je subotički Spartak Infostud bio ubedljiv u Požarevcu i slavio maksimalnim rezultatom.

Trenutnu tabelu i detaljne rezultate pronađite na našoj stranici specijalno napravljenoj za praćenje rezultata u Super ligi. Kliknite na dugme u nastavku.

SUPER LIGA ZA MUŠKARCE

Panonija za petama stopostotnom Novom Sadu

Maksimalan trijumf na gostovanju u Čoki ostvarile su stonoteniserke Novog Sada koje sedam kola pre kraja nemaju poraz. Panonija, kojoj za deobu prvog mesta nedostaje jedan bod, teško gostovanje protiv Domboša rešila je u svoju korist sa 4:2. U Bačkoj Topoli TSC uspeo je da po drugi put u sezoni nadigra niški Josip Kolumbo, ovog puta sa 4:1.

U plej-autu nije bilo iznenađenja. Vršac je uz jednu propuštenu partiju rešio susret protiv Uniree, dok je NS 2011 bio maksimalan protiv rekordera po broju titula u ženskom elitnom rangu, ekipe Sente. Susret između Flipa i Crvene zvezde je odložen.

Klikom na dugme u nastavku pogledajte tabelu i rezultate po partijama u ženskom elitnom rangu.

SUPER LIGA ZA ŽENE

Voši tri boda prednosti

Vrh tabele u Prvoj ligi za muškarce suvereno drži novosadska Vojvodina koja posle 14. kola ima velikih 3 boda razlike u odnosu na prve pratioce, Medijanu i Bačku Palanku. Upravo su dve pomenute ekipe odmerile snage ovog vikenda, a slavili su Bačkopalančani sa 4:2.

Kada je Vojvodina u pitanju, slavila je u Beogradu protiv ekipe Primar co sa 4:1 i tako se za još jedan korak približila elitnom rangu.

Donji deo tabele do kraja sezone odigraće pet ekipa, jer je Zelenik i zvanično istupio iz takmičenja. To znači da je ovog puta ekipa Pančeva bila slobodna, a snage su odmerili Galadska i Kanjiža gde je domaćin slavio nakon dubla. Igralo se i u Beogradu gde je najmlađa ekipa u ligi, Čukarički, ostvarila vrlo važnu pobedu u borbi za opstanak protiv vranjskog Top spina sa 4:0.

Kliknite na dugme u nastavku i otvorite stranicu sa detaljnim rezultatima i tabelom muške Prve lige.

PRVA LIGA ZA MUŠKARCE

Stoni se ne da

Trinaestu pobedu ostvario je niški Stoni kojom se dodatno približio plasmanu u Super ligu. Igračice ove ekipe u 14. kolu slavile su kao gošće protiv Sparka maksimalnim rezultatom. Na isti način drugoplasirana Panonka izašla je na kraj sa Obilić-Alevom iz Novog Kneževca, takođe u gostima, dok je Rapid pobedom nad Vojvodinom 2011 sa 4:2 upisao nova dva boda.

Bez greške odigrala je ekipa Zmajeva koja je u Barajevu upisala maksimalnu pobedu za potvrdu najviše pozicije u plej-autu. Pan-kopča je kao domaćin posle šest neizvesnih partija slavila nad Čarnojevićem, dok je Pančevo na svom terenu posle okršaja dublova pobedilo Slaviju 96 iz Kovačice.

Detaljne rezultate i tabelu ženske Prve lige pronađite klikom na dugme u nastavku.

PRVA LIGA ZA ŽENE


Izvor: Stoni tenis org

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje