petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Odlučio je da završi reprezentativnu karijeru

Srpski odbojkaš, Nikola Rosić (34) obavestio je sportsku javnost da se oprašta od dresa nacionalne reprezentacije Srbije.

„Dragi prijatelji, posle puno razmišljanja i razgovora sa mojom porodicom morao sam da donesem tešku, možda i najtežu odluku u karijeri, da napustim nacionalni tim. U reprezentaciju Srbije sam ušao sa 16 godina i ponosan sam na to što sam imao čast da odrastam i delim mnogo emocija sa saigračima i da se borim za svoju zemlju. Kad sam počinjao nisam ni sanjao da cu braniti boje svoje zemlje u čak 212 utakmica i osvojiti toliko medalja. Žao mi je što više neću imati priliku da obučem dres reprezentacije i sa drugim momcima “izgaram“ na terenu kao što smo uvek i činili…Neizmernu zahvalnost dugujem mojoj porodici i prijateljima, na podršci koju su mi davali svih ovih godina, bili uz mene na svakoj utakmici, treningu…stručnom štabu i saigračima, na svim momentima koje smo proživeli zajedno. Nekada nije bilo lako, ali smo znali za šta se borimo u svakom trenutku. Veliko hvala i Vama navijačima na podršci i energiji koju ste nam davali da uvek izvučemo maksimum i borimo se za mesto na podijumu. Sada je došao trenutak  da se oprostim od nacionalnog dresa i postanem navijač broj jedan i da se nastave uspesi reprezentacije i niz osvajanja medalja…Hvala ti Srbijo na svim emocijama“, poručio je Rosić.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu, jedno zlato i dve bronze sa Evropskih šampionata, kao i po jednu bronzu i zlato uz tri srebra u Svetskoj ligi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje