četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Određen domaćin finala Lige šampiona

Predstojeće finale Lige šampiona između Manchester Citya i Chelsea igraće se na stadionu Estadio Do Dragao u Portu, a ne kako je zakazano u Istanbulu.

Do promene je došlo usled velikog broja infekcija koronavirusom u turskoj metropoli. U početku su se pokušavali premestiti mečevi za trofej u Englesku nakon što su finalisti došli odatle, a ovo bi olakšalo posao navijačima. Britanska vlada je bila posebno aktivna u pregovorima sa UEFA-om, ali je tada odbila da pusti iz obavezne karantine onih 2.000 zvaničnika iz inostranstva koji se očekuju za utakmicu.

Iz tog razloga prešli se na opciju preseljenjem u Portugal, gde se finale održalo prošle godine pod prinudom. Ranije danas, vlada iberijske države ukinula je uslov za obaveznu izolaciju onih koji ulaze u zemlju iz zemalja van Evropske unije, što su Britanci želeli. Tako je na kraju izbor pao na stadion Porto.

Da li Dragao okuplja 50.000 ljudi, a UEFA se složila sa portugalskim vlastima da u objekat primi 20.000 navijača. Čelzi i Siti dobiće po 6.000 ulaznica za svoje pristalice. Generalno, tokom dosadašnje sezone u Portugalu navijači nisu prisutni na tribinama, ali u poslednjem kolu to će biti moguće za 10% kapaciteta. Pored toga, zemlja se nalazi na britanskoj zelenoj listi COVID-19, što znači da oni koji stižu odatle ne bi trebalo da budu u karantinu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje