subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Oficijalno: Nagelsman novi trener nemačkog giganta!

Juče smo pisali o tome, sada je stigla i zvanična potvrda – Julijan Nagelsman je novi šef struke – Bajern Minhena!

33-godišnji stručnjak oficijalno će preuzeti klupu popularnih „Bavaraca“ 1. jula ove godine, koji su za njegov dolazak izdvojili 15 miliona eura (plus dodatnih 5 miliona ukoliko sa minhenskim klubom osvoji titulu prvaka Bundeslige) koliko pripada njegovom dosadašnjem klubu, RB Lajpcigu. Talentovani strateg je potpisao petogodišnji ugovor i dolazi kao „zamena“ za – Hansi Flika koji je uveliko najavio da na kraju sezone odlazi iz kluba, koji bi prema poslednjim informacijama trebao nakon Evropskog prvenstva da preuzme reprezentaciju Nemačke.

„Za mene je ostvarenje sna to što ću postati trener Bajern Minhena. Ovo je jedinstvena prilika za mene. Bilo je ponuda i drugih klubova, ali ih nisam prihvatio. Jedina opcija bila je da pređem u Bajern. Dolazim u veliki klub i znam šta da očekujem“, rekao je Nagelsman koji je tako postao najskuplji trener u istoriji fudbala.

Nagelsman je svoju trenersku karijeru započeo tokom 2016. godine (kada je imao tek 28 godina) u redovima Hofenhajma, kojeg je predvodio sa velikim uspehom tokom tri sezone, a od 2019. godine je prvi trener RB Lajpciga sa kojim je minule godine stigao do polufinala Lige Šampiona i zauzeo vicešampionsko mesto u Bundesligi.

Svakako, radi se o jednom od najtalentovanijih mladih trenera na svetu, koji bi trebao da bude dugogodišnje rešenje na mestu šefa stručnog štaba nemačkog velikana.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje