subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Oliveira pobedom zatvorio Moto GP sezonu

Vozač Teh3 KTM tima Migel Oliveira pobednik je trke za Veliku nagradu Portugala. Portugalac je na domaćem tlu na najbolji mogući naćin zatvorio Moto GP sezonu i upisao drugi trijumf u kraljevskoj klasi. Njemu su se na podijumu pridružili Džek Miler iz Pramak Dukatija i Franko Morbideli iz Petronas Jamahe.

Borba za pobednika trke nije bila tako neizvesna. Oliveira je čini se bio nadahnut vožnjom na domaćem terenu, te je od samog starta krenuo jako. Portugalac je već posle nekoliko krugova napravio veliku razliku i imao mirnu trku.

Ipak, borba za drugo mesto je bila i te kako zanimljiva. Iako je Morbideli tokom većeg dela trke bio na drugom mestu, Džek Miler je uspeo da ga pretekne i revenšira mu se za pobedu iz prethodne nedelje u Valensiji.

Od ostalih u karavano izdvaja se Pol Espargaro koji je završio na četvrtom mestu. To je bila poslednja trka koju je Espargaro vozio za KTM, jer od sledeće sezone vozi za Repsol Hondu. Peti je bio Takaaki Nakagami iz LCR Honde, a šesti Andrea Doviciozo koji ide na odmor od Moto GP karavana. Prvih deset su kompletirali Štefan Bradl (Repsol Honda), Aleš Espargaro (Aprilija), Aleks Markes (Repsol Honda) i Žoan Zarko (Avintija).

Osim pobede Oliveire ovu trku su obeležili Kal Kračlou i Valentino Rosi. Kal Kračlou se oprašta od Moto GP-ja, a Valentino Rosi je odvezao svoju poslednju trku za fabrički tim Jamahe.

Na kraju, prvi u generalnom plasmanu je Žoan Mir sa 171 osvojenim bodom, drugi je Franko Morbideli sa 13 manje, a treći je Aleks Rins sa 32 boda manje u odnosu na Mira. U šampionatu konstruktora pripala je Dukatiju.

Naredni Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Katara 28. marta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje