subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Oni su na izlaznim „vratima“ kluba

Mančester Junajted igra još jednu „turbulentnu“ sezonu, trenutno je pod velikim znakom pitanja plasman među TOP 4 tima Premier lige što donosi i automatsko učešće Ligi Šampiona, u kojem su izborili plasman 1/4-finale i jedino uspeh u najelitnijem klupskom fudbalskom takmičenju može da „spasi“ sezonu engleskom velikanu, koji nakon odlaska legendarnog trenera, Ser Aleksa Fergusona ima dosta problema.

Stoga, sprema se rekostrukcija u redovima „Crvenih Đavola“ tokom narednog leta, a „isplivala“ su i imena koja bi sledećeg prelaznog roka vrlo lako mogli da napusti „Old Trafford“.

Gotovo je izvesno da će italijanski bek, Mateo Darmijan i doskorašnji kapiten kluba, Antonio Valensija neće biti deo tima naredne sezone, dok i španskom vezisti, Huanu Mati u junu ističe aktuelni ugovor, koji prema poslednjim informacijama neće biti obnovljen.

Još jedan španski internacionalac, Ander Erera ima neizvesnu „budućnost“ u klubu, jer iako je standardan u prvoj postavi kod Ole Gunara Solskjera, ima važeći ugovor do kraja sezone, za sada nije potpisao novi, a mediji navode da je Erera blizu potpisavanja saradnje sa francuskim prvakom, Paris Sen Žermenom u koji bi stigao kao slobodan agent, dok bi i argentinski defanzivac, Markos Roho mogao da promeni klupsku sredinu, jer je ove sezone u totalno u drugom „planu“, što zbog povreda, što zbog činjenice da drugi defanzivni igrači imaju prednost u odnosu na njega.

Iako je najavljivan kao „bombastičan“ transfer, čileanski napadač, Aleksis Sančez se nikako nije snašao u svom novom klubu, nije pokazao ni deo igara koje je pružao u dresu Arsenala, pa i Barselone, te je njegov opstanak u klubu dosta neizvestan. Čileanac je ubedljivo najplaćeniji fudbaler u Premier ligi (400.000 funti nedeljno), te su njegova primanja itekako velika „prepreka“ za potencijalan transfer, jer trenutno nijedan klub nije voljan da Sančezu ponudi identičnu platu, imajući u vidu njegovu očajnu formu u kojoj se nalazi ove sezone.

Glavni problem oko „opstanka“ igrača, jeste nastavak saradnje sa jednim od najboljim golmanom današnjice, Davidom De Geom koji još uvek nije potpisao novi ugovor (i traži drastično uvećanje plate), te iz prikrajka vrebaju ekipe, Real MadridaParis Sen Žermena koji bi veoma rado videli španskog reprezentativca u svojim redovima. Ipak, engleski gigant ima opciju automatskog produženja ugovora do leta 2020. godine, a i očekuje se da 28-godišnji čuvar mreže na kraju ipak stavi potpis na novi dogovor, jer Mančester Junajted ne bi „smeo“ sebi da dozvoli da ostane bez svog najboljeg pojedinca u prethodnim godinama.

Sa druge strane, tokom leta klub će zasigurno biti aktivan na transfer „tržištu“, jer je evidentno da su ovom timu neophodna pojačanja na nekoliko pozicija na terenu. Imena poput Rafaela Varana (javno izrazio želju da napusti madridski Real tokom leta) i Kalidu Kulibalija, slove za glavne prioritete kluba što se tiče centralnih defanzivaca. Takođe, timu je neophodno „osveženje“ i na sredini terena, a kao moguće rešenje na sredini terena, spominje se nemački vezista, Toni Kros koji igra dosta slabu sezonu u dresu Real Madrida. Engleski gigant je navodno zainteresovan za supertalentovanog, Džejdona Sanča koji je ove sezone naprosto „eksplodirao“ u redovima, Borusije Dortmund.

Ipak, letnji prelazni rok je pred nama, zasigurno nas očekuje dosta zanimljivih i neočekivanih transfera, te nam predstoji da vidimo kako će uprava Mančester Junajteda „delovati“ tokom transfer periodu u nastojanju da značajno pojačaju svoj igrački kadar, ne bi li naredne sezone bili konkurentni u „borbi“ za naslov prvaka Premier lige, trofej koji čekaju već šest sezona.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje