petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Opelka kroz taj brejkove do finala Njujorka

Američki teniser Rejli Opelka plasirao se u finale turnira u Njujurku. On je u polufinalu pobedio svog zemljaka Džona Iznera sa 2:1, po setovima 6:7 (8:10) 7:6 (16:14) 7:6 (7:4) posle velike borbe.

https://twitter.com/NewYorkOpen/status/1096970198140284928

Kao što se moglo i očekivati, na ovom meču nije viđen neki spektakularan tenis, jer su igrala dva tenisera koja su limitirana kada je igra u polju u pitanju. Servis je apsolutno dominirao, a na meču nije viđen nijedan brejk.

Sve se svodilo na servis i čekanje „žute minute“ kod protivnika, ali obojica su servirali neverovatno dobro. Ako bi brojali samo asove bilo ih je 81, a pored toga viđeno je još mnogo servis vinera.

Prvi taj brejk je pripao Izneru. Izner je bio taj koji je imao jače živce, a mini brejk je napravio tek u 18. poenu koji mu je automatski doneo i set.

Ništa se nije promenilo ni u drugom setu. Publika je gledala reviju asova i servis vinera, tako da je i drugi set otišao u taj brejk. Drugi taj brejk je bio dramatičan, jer je u njemu viđeno 30 poena, a Izner je propustio meč loptu na svoj servis. Stariji Amerikanac je imao prednost od 6-4 i servis, ali nije uspeo da je materijalizuje. To je Opelka iskoristio i na kraju uspeo da izjednači na 1:1.

Treći set takođe odlazi u taj brejk, ali u njemu je opet bio bolji Opelka koji je za razliku od Iznera koristio svoje šanse. Opelka je do mini brejka došao u osmom poenu i kasnije rutinski odservirao za veliku pobedu i plasman u prvo finale.

U velikom finalu Opelka će igrati protiv Kanađanina Brejdena Šnura koji je nešto ranije napravio veliko iznenađenje pobedivši Sema Kverija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje