četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Opelka osvojio Delrej Bič

Američki teniser Rejli Opelka osvojio je turnir u Delrej Biču, nakon što je u finalu savladao Japanca Jošihita Nišioku. Posle borbe koja je trajala dva sata i deset minuta, Opelka je slavio rezultatom 2:1, po setovima 7:5 6:7 (4:7) 6:2.

Opelka će dugo pamtiti ovaj dan ne samo zbog titule koju je osvojio, već i način na koji je došao do nje. Naime, zbog kiše koja je pravila velike probleme organizatorima, Opelka je danas bio primoran da odigra dva cela meča. Prvo je u polufinalu posle velike drame savladao Miloša Raonića, a onda je došlo ovo nimalo lako finale.

Prvi set je rešen samo gem pred taj brejk. Iako je Opelka pre toga imao brejk prednosti uporni Japanac je pronašao način da vrati izgubljen servis. Ipak, u onim ključnim trenucima u samom finišu Opelka je bio bolji, te je uspeo da izbegne taj brejk.

U drugom setu nije viđen brejk. Opelka je u nekoliko navrata imao brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. U taj brejku drugog seta Nišioka je bio mirnije ruke i uspeo da odvede meč u treći set.

Iako je psihološka prednost bila na strani Japanca, on to nije uspeo da iskoristi. Opelka je krenuo da igra na sve, ili ništa što mu se isplatilo. Odmah na startu je došao do brejka i prelomio meč na svoju stranu. Nišiokina igra je totalno pala, a do kraja meča Opelka je napravio još jedan brejk i priveo meč kraju.

Ovo je druga titula u karijeri za američkog džina nakon one iz Njujorka 2019. godine.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.tennisworldusa.org/tennis_news/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje