petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Oproštaj Argentinca od fudbala

Proslavljeni argentinski fudbaler – Serhio Aguero danas je i zvanično potvrdio da okončava svoju igračku karijeru zbog zdravstvenih problema.

33-godišnjem napadaču je ustanovljena srčana aritmija, a iako se prvično očekivalo da se Argentinac vrati na teren za tri meseca, specijalisti su ga posavetovali da je bolje po njegovo zdravlje da se više ne bavi profesionalnim fudbalom.

„Medicinski tim mi je rekao da je najbolje da prestanem da igram, a zdravlje mi je svakako na prvom mestu. Napuštam Barselonu, završavam sa profesionalnim fudbalom. Uradio sam sve što sam mogao da vidim da li postoji nada da nastavim, ali nije je bilo. Ponosan sam na ono što sam ostvario u karijeri. Hvala svima u reprezentaciji Argentine, koju sam voleo najviše. Zahvaljujem i saigračima koji su mi pomogli da napredujem. Odlazim uzdignute glave, veoma srećan. Hvala i navijačima“, istakao je Aguero na održanoj konferenciji za medije.

Seniorsku karijeru započeo je tokom 2003. godine (ukupno odigrao 658 utakmica na kojima je postigao 386 pogodaka), a nastupao je za timove – Independientea, Atletiko Madrida, Mančester Sitija, Barselone.

Sa madridskim klubom je uspeo da osvoji Ligu Evrope i Superkup Evrope, dok je u dresu „Građana“ pet puta podigao pehar namenjen pobedniku Premier lige.

Za reprezentaciju Argentine igrao je u poslednjih 15 godina, gde je na 101. odigranom susretu uspeo da postigne 41 gol. Minulog leta sa „Gaučosima“ stigao je do trofeja u „Copa America“.

Oproštaj definitivno jednog od ponajboljih golgetera na svetu u poslednjih 15-tak godina…

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje