subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Orenburg promenio trenera nakon ispadanja iz Premijer Lige!

Bivši selektor reprezentacije Gruzije, Temuri Kecbaja, danas je naznačen kao novi glavni trener ruske ekipe Orenburga, koja će se u sledećoj takmičiti u drugom rangu takmičenja. 49-godišnji Gruzin je na toj poziciji nasledio 47-godišnjeg Roberta Jevdokimova (kome je uručen otkaz zbog ispadanja iz Premijer Lige), a saradnja je zaključenja na dve sezone.

Robert Jevdokimov je na klupu Orenburga stupio tokom novembra 2011. godine, a sa ovom ekipom uspeo je da izbori promociju iz treće u drugu ligu (1. pozicija), kao i iz druge u Premijer Ligu (1. pozicija). Tokom nedavno završene sezone plavo-beli ostvarili su svega 7 pobeda, kao i 9 remija i 14 poraza, te su zauzeli 13. poziciju koja vodi u doigravanje. U doigravanju susreli su se sa ekipom SKA Habarovska i nakon dve utakmice bez golova ekipa sa ruskog Dalekog Istoka uspela je boljim izvođenjem jedanaesteraca da dođe do najelitnijeg društva. Tako je Orenburg posle samo jedne sezone ispao iz Premijer Lige.

Novi glavni trener Orenburga, Temuri Kecbaja, poslednji angažman imao je u grčkom AEK-u, u čijem trenerskom štabu je proveo svega 5 meseci, tj. od juna do oktobra prošle godine. U tom periodu uspeo je da ostvari 3 pobede, 2 remija i 2 poraza, ali je zbog veoma defanzivnog stila igra i ne tako atraktivnog fudbala postao veoma omražen kod navijača atinskog kluba.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje