četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Orlovi” se spremaju za prvi meč protiv Letonije: 16 igrača na treningu, Teodosić stiže

U ponedeljak, 22. novembra, selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić je na treningu u hali „Aleksandar Nikolić“ okupio igrače na koje računa za predstojeće kvalifikacione mečeve protiv Letonije (25.11. u 20:00, Hala „Aleksandar Nikolić“ i Belgije (28.11. u 15:30, Mons). Na treningu koji je otvoren za medije, Pešić je na teren izveo 16 igrača. Kao što je selektor ranije i razjasnio, usled obaveza prema svojim klubovima, sedam igrača koji nastupaju u Evroligi, neće mu biti na raspolaganju za duel sa Letonijom, dok će situacija oko utakmice sa Belgijom biti poznata naknadno.

Kapiten „Orlova“, Miloš Teodosić je sinoć igrao u italijanskom prvenstvu za svoj Virtus i on će po dogovoru sa selektorom u Beograd stići sutra.

U prisustvu predsednika KSS, Predraga Danilovića, generalnog sekretara KSS, Zlatka Bolića, potpredsednika KSS, Nenada Krstića i direktora reprezentacije Srbije, Dragana Tarlaća, prvi deo treninga je bio otvoren za brojne predstavnike medija koji su imali priliku da razgovaraju sa igračima i selektorom Pešićem.

„Svi koji su pozvani su na treningu, sem ovih što igraju Evroligu. Svi rade, svima dajemo šansu. Da vidimo koliko mogu da pomognu ekipi. Teodosić je u putu, dolazi, imao je zdravstveni problem u porodici. Na veliko zadovoljstvo svih nas, to je prevaziđeno, on je sinoć igrao utakmicu i dolazi“, rekao je selektor okupljenim predstavnicima medija i istakao da naš nacionalni tim očekuje jako težak meč protiv Letonije:

„Igramo protiv ekipe koja se sakrila iza Litvanije. U prednosti su u odnosu na nas, jer su zajedno od juna i jula. Imaju tri igrača iz Španije, dvojica iz Italije, iz VTB lige. Tu je i Kuruc, iz Partizana, već su uigrani. Pripremamo utakmicu, vidi se da su dobro uigrana mašina. Za nas će to biti dodatan izazov, a za to se nemamo vremena, hteli mi ili ne. Trudimo se koliko god je moguće da budemo racionalni u izboru napada i odbrane i u postavljanju igrača na svoje pozicije koje imaju u klubovima. I ovako su zbunjeni, pa ne moram još ja da ih zbunjujem”, istakao je Pešić.

Upitan od strane predstavnika medija da li u budućnosti računa na Vladimira Lučića i Nikolu Kalinića, selektor Pešić je odgovorio:

“Ko je lud da ne računa na Kalinića i Lučića? Oni su najbolji igrači na svojim pozicijama. Pričali smo i sa njima, ali imaju svoje klupske mečeve. Treba da pružimo podršku ovim mladim igračima koji tek treba da postanu najbolji. Lako je biti uz one najbolje, zato navijače zovem da budu tu i da podrže ove igrače”, zaključio je Pešić.

Na treningu reprezentacije Srbije, bilo je 16 igrača: Jovan Novak, Dušan Ristić, Aleksa Uskoković, Nikola Rebić, Marko Jagodić Kuridža, Nikola Jović, Nikola Đurišić, Dalibor Ilić, Aleksa Radanov, Uroš Trifunović, Rade Zagorac, Alen Smailagić, Balša Koprivica, Nemanja Dangubić, Aleksa Avramović i Dragan Apić.

Uz selektora Pešića, u stručnom štabu reprezentacije Srbije su: Marko Marinović, Oliver Kostić, prof. Nenad Trunić i Marko Sekulić. Tim menadžer je Nebojša Ilić a medicinski deo čine prof. dr Dragan Radovanović, dr. Milan Mirković i fizioterapeuti Dušan Sajić, Velibor Kosanović i Marko Sokić.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje