petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Osaka i Azarenka za titulu na US Openu

Poznati su finalsti ženskog dela turnira na US Openu. Za veliku titulu boriće se Japanka Naomi Osaka  i Beloruskinja Viktorija Azarenka.

Prva je do finala stigla Osaka nakon što je pobedila domaću teniserku Dženifer Brejdi. Rezultat je bio 2:1, po setovima 7:6 (7:1) 3:6 6:3.

Osaka je našla na veoma jak otpor protivnice koja je igrala odličan tenis u prva dva seta. U prvom setu obe teniserke su sjajno čuvale svoj servis, a to potvrđuje podatak da je viđena samo jedna brejk lopta. Logično, otišlo se u taj brejk u kojem je Osaka bila bolja sa 7:1.

Iako je izgubila prvi set Brejdi nije odustajala. Nastavila je sjajno da servira, a prvi mini pad u igri Osake je znala da iskoristi. Brejkom u osmom gemu je prelomila drugi set u svoju korist, a nakon toga bez većih problema izjednačila na 1:1.

U trećem odlučujećem setu Osaka je podigla nivo igre, a nivo tenisas Brejdi je očekivano pao. Amerikanki je dosta pao servis, što je Osaka iskoristila i sa jednim brejkom uspela da upiše pobedu.

U drugom polufinalu Azarenka je savladala startu rivalku Serenu Vilijams. Posle velike borbe i preokreta, Azarenka je slavila rezultatom 2:1, po setovima 1:6 6:3 6:3.

Prvi deo igre je pripao Sereni Vilijams koja je dominirala u svakom segmentu igre. Servis je radio sjajano, poeni su bili kratki, a prvi deo igre je bio gotov posle 35 minuta.

Ipak, nastavak meča donosi potpuno drugu priču. Azarenka je promenila taktiku, jer je počela da igra duže poene. Planski je terala Serenu da trči, što je Amerikanku očigledno poremetilo. Azarenka je brejkom seredinom drugog seta prelomila drugi set, a nakon toga je napravila još jedan kao potvrdu za izjednačenje.

U odlučujućem setu Azarenka je dominirala, a za pobedu joj je bio dovoljan brejk u ranoj fazi seta. Nakon toga Beloruskinja se fokusirala na svoj servis koji je čuvala bez većih problema.

Osaka i Azarenka su do sada igrale tri puta, a trenutno je bolja Osaka sa 2:1. Mlada Japanka će igrati za svoju treću grend slem titulu, dok Azarenka sa druge strane igra prvo grend slem finale još od 2013. godine.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje