utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Osaka i Azarenka za titulu Sinsinatija

Poznati su finalsti WTA turnira Sinsinati koji se ove iz posebenih razloga igra u Njujorku. U subotu će se za veliku titulu boriti Japanka Naomi Osaka i Beloruskinja Viktorija Azarenka.

Prva je do plasmana u finale došla Osaka koja je u prvom polufinalu savladala Belgijanku Elis Mertens. Osaka je samo dan pre izjavila da neće igrati zbog teške situacije u Americi, ali organizatori su uz dan odmora uspeli da je ubede da ipak zaigra, i kako stvari stoje učinili joj veliku uslogu. Mlada Japanka je odigrala odličan meča  Meretnsovu je savladala rezultatom 2:0, po setovima 6:2 7:6 (7:5).

Osaka je od samog starta meča uspela da nametne svoj ritam koji Elis Mertens nije uspela da isprati. Prvi set je Osaka odigrala firiozno, a u drugom je bilo nešto veće borbe. Ipak, Osaka je uspela da nađe put do pobede kroz dva seta.

U drugom polufinalu Azarenka je savladala Britanku Džoanu Kontu rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:4 6:1.

Meč je bio više nego izjednačen, ali u ključnim poenima Azarenka je bila bolja. Ključni detalj meča je finiš drugog seta kada je Konta uspela da se vrati u igru. Britanka je nakon velike borbe uspela da vrati brejk zaostatka i imala servis za izjednačenje, ali je u narednom gemu izgubila svoj servis, a samim tim i set.

Od tog udarca Konta nije uspela da se oporavi, što je Azarenka u nastavku maksimalno iskoristila i sa dva brejka privela meč kraju.

Osaka i Azarenka su do sada igrale tri puta, a Japanka vodi sa 2:1.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje