četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Osaki titula na US Openu

Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je titulu na US Openu. Mlada Japanka je do treće grend slem titule u karijeri došla nakon što je pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku rezultata 1:6 6:3 6:3.

Veliko finale je opravdalo svoj epitet, jer je bilo uzbuđenja i mnogo lepih poena. Početak meča je apsolutno pripao Azarenki koja je dominirala u svakom segemntu igre. To se posebno odnosi na ritern, jer je Beloruskinja napravila čak tri brejka i bez većih problema povela sa 1:0.

Azarenka je i na startu drugog seta prva došla do brejka, ali onda su stvari počele da se manjaju. Osaka je momentalno uzvratila ribrejkom i sve je počelo da se menja. U razmenama Osaka je bivala sve jača, a Azarenka je totalno pala. Osaka je ušla u veoma dobar ritam, te je od 0:2 lako došla do 6:3.

U trećem odlučujućem setu psihološka prednost je bila na strani Osake, a mlada Japanka je to iskoristila i sa dva brejka uz jedan pretrpljeni došla do velike pobede.

Osaka ja tako došla to treće grend slem titule nakon US Opena 2018. godine i Australijan opena 2019. godine. Azarenka sa druge strane ostaje na dve grend slem titule.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje