Advertisement
MaxBet

Šesti dana US Opena obeležiće meč na Artur Ešu koji će odigrati Švajcarac Rodžer Federer i kontroverzni Australijanac Nik Kirjos.

Kladionice su postavile Federera za izrazitog favorita, ali mi se ne bi smo tako olako zaletali na njegovu pobedu, jer Kirjos voli veliku pozornicu u velike protivnike. Federer vodi sa 2:1 u međusobnim duelima, ali svi mečevi su bili tesni i na jednu loptu.

Očigledno je da Federer ne igra kako zna i kako moče. Švajcarac pokušava da se što više sačuva za mečeve u kasnijoj fazi turnira, ali nije imao sreće sa žrebom, jer mu je žreb u trećem kolu doneo Nika Kirjosa. Dakle, Federer će morati dobrano da se pomuči da dođe do naredne runde.

Sa druge strane je Kirjos koji je posle velike kontroverze i “pomoći” sudije Mohamada Lajanija uspeo da preokrene meč protiv Pjera Erbera. Kirjos je gubio sa 1:0 i izgledao izgubljeno na terenu, ali je na scenu stupio Lajani koji ga motivisao i uspeo da dopre do njega. Kirjos je u tim trenucima leteo po terenu i na kraju potpuno zasluženo slavio sa 3:1. Danas ne treba očekivati od Kirjosa akrobacije i nonšalanciju, jer kao što smo rekli on voli da igra protiv najvećih i svakako treba očekivati njegov maksimum.

Tip i razlog za isti:

Ono na šta mi igramo je servis koji će biti ključ u ovom meču. Obojica poseduju neverovatne servise koji će im večeras raditi veliki deo posla. Kirjosove serve mahom idu preko 200 km/h i to se vrlo teško vraća. Ume da odigra svaki udarac na mreži zato je vrlo nezogan rival kada hoće da igra tenis.

Sa druge strane Federer je ovoj fazi bez servisa jedan prosečan servis. Svi znamo koliko je Rodžer agresivan pri kraju karijere, jer je svestan da mu duge razmene ne odgovaraju i da mu troše mnogo energije. Majstor na mreži, svi udarci moćni i nema sumnje da će večeras prštati na sve strane.

Sva tri meča koliko su do sad odigrali su otišla u tri seta, a viđeno je osam taj brejkova od devet setova. Ovo je jasan pokazatelj u kakvom su se smeru kretali ti mečevi, a ništa drugačije ne bi trebalo da bude i večeras.

Predlog: Prvi set više od 10,5 gemova 2,15

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.