sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ostaje veran svom klubu

Živimo u eri kada je vernost klubu jedna jako retka stvar. Igrači dolaze i još brže odlaze iz klubova zbog većih ugovora, bez obzira da li će u novim klubovima imati prostora za igru i napredak. Jednostavno stavljaju pare ispred svega i vrlo često pogreše.

Ipak, imamo i neke izuzetke koji su za svaku pohvalu i najmanje što možemo da učinimo jeste da pišemo o njima.

Reč je o igraču Napolija, Gruzijcu Hviči Kvaračkeliju iliti Kvaradoni kako ga zovu u Napulju.

Hviča je u Napulj stigao na početku sezone i to na mala vrata. Stigao je za 10mil iz Rubina i to kao zamena za kapitena i dete kluba Lorenca Insinjea. Svi su bili skeptični povodom njegovog dolaska, jer je teško bilo zameniti kapitena.

Ipak, Hviča ih je posle samo par utakmica potpuno razuverio. On je u dosadašnjem delu sezone postigao 14 golova i upisao 16 asistencija. Svojom  igrom nosi Napoli do, dugo čekanog, skudeta i sa pravom nosi nadimak Kvaradona.

Naravno da je svojim igrama privukao pažnju brojnih klubova širom Evrope. Pominjali su se već milionski transferi od kojih bi i sam igrač mogao dosta da zaradi,ali od toga, makar za sada, nema ništa.

Hviča je pre par dana prihvatio ponudu Napolija o produžetku ugovora. On će umesto dosadašnjih 1 mil evra, zarađivati 2.5 mil evra po sezoni, a ugovor je produžen do 2028. godine. Takođe je postavljena i otkupna klauzula od 100 miliona.

Sigurno da bi mnogo veću platu mogao da zaradi negde u Evropi, posebno u Engleskoj Premijer ligi, odakle je i bilo najviše interesanata za njegove usluge,ali se Hviča odlučio za lojalnost klubu.

Ipak, otkupna klauzula od 100 mil nije ništa preveliko za ovo vreme i vrlo lako bi mogla da bude aktivirana već na leto i da Hviča bude primoran da ode.

Ipak, šta god bilo, kapa dole majstore za ovaj gest lojalnosti. Napolitanci će to sigurno znati da cene.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje