Od 22:05 Ouklend Rejdersi će u svojoj Crnoj rupi dočekati divizionog rivala Los Anđeles Čardžerse. Jasno je kao dan da ova dva tima ovu utakmicu dočekuju u različitim raspoloženjima. Ouklend je očigledno digao ruke od ove sezone, dok sa druge strane Čardžersi i dalje jure Kanzas Siti Čifse koji su prvi u diviziji.

Bez obzira što će Čardžersi ovde vrlo verovatno pobediti, svaki divizijski meč sa sobom donosi neku čar.


                                                     Ouklend Rejdersi:

Šta reći o ovoj slavnoj franišizi u njenom trenutnom stanjnu? Ako nas pitate ovo je najgore vođen tim u ovoj ligi, a za sve je kriv glavni trener Čaki Gruden koji je radio neke nelogične stvari. Pre nego što se upustimo u neku dublju analizu igre Rejdersa treba istaći da je Gruden potpisao ugovor na 10 godina nakon kojeg će zaraditi 100 miliona dolara. Jasno je da je on tu na duže staze i da će mu trebati vremena da nešto napravi.

Prva jako čudna stvar koju je uradio je trejd najboljeg defanzivca u NFL ligi Kalila Meka. Ceo sunovrat Rejdersa je počeo nakon njegovog odlaska, jer je on bio duša tima. Njegovim trejdom Rejdersi su dobili sjajne pikove na draftu, ali niko Grudenu ne garantuje da će ti pikovi biti ono što je on tražio.

Druga jako bitna stvar za loše rezultate Rejdersa je odnos QB ekipe Dereka Kara i trenera Grudena. Od samog starta se videlo da njihov odnos nije bio najbolji, jer Gruden nije propuštao prilike da kritikuje igre Kara u javnosti.

Dakle, Rejdersi imaju vrlo kontroverznog trenera koji se posle dugo vremena vratio fudbalu, a veliko je pitanje da li će im on doneti ono što navijači i sam tim traži.

Treća stvar koja je možda i najbitnija je selidba Rejdersa u Las Vegas. Ouklend već nekoliko sezone želi da se preseli u Las Vegas i postanu Las Vegas Rejdersi. Gruden pravi tim za na selidbu, a neka borba sa super bol će biti moguća tek kada se oni presele tamo. Očigledno je da tankuju da bi dobili što je bolje pikove na draftu pa ovi loši rezultati i ne čude.

Ipak, ako nas pitate ovo je veoma rizična varijanta, jer opet napominjemo pik na draftu ne mora da znači da će taj igrač doneti ono šta se od njega očekuje.

Dosta posla je pred Grudenom i njegovim timom, a ova sezona je davno zaboravljena.

Povrede i izostanci:

T: T.J. Klemings – povreda kolena, neće igrati
RB: Maršon Linč – povreda prepone, neće igrati
T: Donalnd Pen – povreda noge, neće igrati
K: Majk Nudžent – povreda kuka, neće igrati
LS: Endru DePaola – povreda kolena, neće igrati
DT: Džastin Elis – povreda stopala, neće igrati
CB: Deksters MekDonald – povreda zgloba, neće igrati
DT: Endi Vanderdos – povreda kolena, neće igrati
K: Edi Pinero – povreda prepone, neće igrati
RB: Kris Varen – povreda kolena, neće igrati
WR: Grif Valen – neće igrati
CB: Tevin Mičel – neće igrati
NT: Atiba Rubin – povreda bicepsa, neće igrati


                                                 Los Anđeles Čardžersi:

Ekipa koju vodi Entoni Lin igra veoma dobar fudbal u poslednje vreme. Ono što je veoma bitno za Čardžerse je činjenica da su dobro predbrodili septembar u kojem tradicionalno igraju veoma loše. Nakon tih loših partija kreće niz Čardžersa, ali ove sezone je drugačije, jer su Čardžersi izgubili samo dva meča, i to od Čifsa i Remsa koji su jedni od najjačih ekipa u ligi.

QB Čardžersa Filip Rivers radi fenomenalan posao. Napad koji on predvodi je u samom vrhu lige, a u tome mu pomažu sjajni Melvin Gordon i Kianu Nil. Mnogi analitičari koji prate NFL potcenjuju Riversa, ali ono što je on prikazao u poslednje vreme je za svaki respekt.

Jako bitna stvar za Čardžerse je da su zdravi. Glavni trkač i najbolji igrač tima Melvin Gordon je imao problema sa povredom, ali se vratio u utakmici protiv Sijetla koju je odigrao fenomenalno.

Jedina mana Čardžersa jesu kikeri. Iz godine u godinu Čardžersi muku muče sa Kikerima, a samo u prethodnoj utakmici kiker Čardžersa je promašio tri šuta za poentiranje.

Ako generalno stanje u ekipi Čardžersa za sada sve funkcioniše kako treba i nema sumnje da će se do kraja boriti sa Kaznasom za prvo mesto u diviziji.

Povrede i izostanci:

LB: Kajl Emanuel – povreda kuka, upitan za ovaj meč
CB: Trevor Vilijams – povreda kolena, upitan za ovaj meč
DE: Kris Landrum – povreda kuka, upitan za ovaj meč
DE: Džoi Bosa – povreda stopala, neće igrati
DT: Darius Pilon – povreda zgloba, neće igrati
LB: Kajzir Vajt – povreda kolena, neće igrati
TE: Ostin Roberts – povreda ligamenata kolena, neće igrati
TE: Hanter Henri – povreda ligamenata kolena, neće igrati
WR: Artavis Skot – povreda zgloba, neće igrati
T: Zakari Krebtri – neće igrati
DB: Džejlen Votkins – povreda kolena, neće igrati
DB: Džejson Veret – povreda Ahilove tetive, neće igrati
C: Dilion DeBur – upitan za ovaj meč
LB: Brok Heking – povreda stopala, upitan za ovaj meč


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Statistika je neizostavni deo klađenja, a to se posebno odnosi na NFL. Neverovatno je koliko brojke iz statističkih rubrika u NFL-u mogu da prikažu pravo stanje tima. U skladu sa tim mi ćemo navesti neke statističke parametre koji su nas prosto naterali da ovu utakmicu stavimo na naš tiket.

Ouklend Rejdersi je tim koji ima jednu od najgorih odbrana u ligi. Ako se zbirno gledaju svi parametri Rejdersi su 27. odbrana lige od 32 tima. Oni prosečno primaju 31,5 poena, a protivnici im prosečno tokom meča osvoje 407 jardi što je neverovatno mnogo.

Ako gledamo odbranu trčanja Ouklend zauzima 29. mesto u ligi sa 144,5 jardi koliko protivniku dozvoljavaju. Kroz trčanje su do sad primili čak 9 TD i po tome su jedni od gorih u ligi.
S obzirom da je Melvin Gordon jedan od jačih trkača u ligi ne bi bilo nikako iznenađenje kada bi on danas imao svoje veče.

Ouklend je malo bolji kada je odbrana od pase igre u pitanju. Oni zauzimaju 16. mesto u ligi sa 262,6 jarde po meču uz 19 primljenih TD i samo 4 presečena pasa. Ipak, na njihovu nesreću danas će igrati protiv QB koji voli da baca duge pasove tako da će sekonderi Ouklenda biti na velikom ispitu.

Rivers je u ovih 8 utakmica već prebacio 2336 jardi uz 19 pasova za TD i samo tri presečena pasa. Ono po čemu su Čardžersi dobri jeste protekcija svog QB, a Rivers je sekovan samo 11 puta što je veoma dobra brojka.

Napad Čardžersa je u samom vrhu lige. Oni su osmi napad lige koji prosečno postiže 27,5 poena, a ova brojka bi bilo još veća da imaju boljeg kikera. Napad je veoma balansiran tako da Rivers podjednako ide na trčanje i na pas, i zato je napad Čardžersa teško braniti.

Ovo je veoma bitan meč za Čardžerse, jer u sledećem meču ih čeka još jedan divizijski derbi protiv Denvera. Taj meč će biti mnogo teži od ovog, jer Denver ima još uvek neke šanse za plej of.

Očigledno je da Ouklend tankuje, i koliko god to glupo i ružno zvučalo, njima se isplati da gube do kraja. Jednostavno Čardžersi igraju veoma dobro, u nizu su od 5 vezanih poebeda i sve osim ubedljive pobede bi bilo veliko iznenađenje.

Mi smo se opredelili za opciju domaćin daje više od 29,5 poena 1,85 Maxbet

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.