subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ovaj defanzivac je najskuplji američki igrač ikada!

Defanzivac Džon Bruks napustio je redove Herte iz Berlina, i potpisao je petogodišnji ugovor sa ekipom Volfsburg, vrednost transfera oko 20 miliona evra, prethodni rekord u visini transfera što se tiče igrača iz SAD je držao Žozi Altidor kada je prešao iz AZ-a u Sanderlend za 13 miliona evra.

Džon Antoni Bruks počeo je svoju karijeru u akademiji fudbalskog kluba Herta iz Berlina gde je prošao sve mlađe kategorije sve do najjačeg sastava. Odigrao je 131 meč za prvi tim ekipe Herte i postigao je 8 golova. U mlađim kategorijama do 20 godina zabeležio je jedan meč za Nemačku reprezentaciju, ali se ipak odlučio da igra za Sjedinjene Američke Države, a za ovaj tim je sakupio do sada 30 nastupa uz 3 pogodka.

Bruks se zahvalio Herti i svima u klubu na svom zvaničnom fejsbuk profilu sledećim rečima: 

Draga Hertina zajednico, iz sveg srca se zahvaljem svima na neverovatnoj i dugogodišnjoj podršci. Preko 10 godine sam igrao za Hertu i moj rodni grad Berlin. Ovo je mesto gde sam postao profesionalni fudbaler, ušao u nacionalni tim i postao to što jesam u svakom pogledu. Zajedno smo prolazili kroz uspone i padove, nikada nismo gubili nadu i za to smo bili nagrađeni. Moj cilj je bio da dam sve od sebe i doprinesem da Herta konačno i zasluženo zaigra na međunarodnoj sceni. Nikada neću zaboraviti vreme provedeno ovde i uvek ću čuvati Hertu blizu mog srca.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje