četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ovo će biti pravi test za Novaka

Meč između Novaka Đokovića i Keija Nišikorija biće repriza duela iz Madrida u kom je slavio Novak Đoković. Bez obzira što je Novak dobio meč u Madridu po našem mišljenju ovde će biti potpuno drugačija priča.

Iako je Novak u Rimu dobio tri meča relativno lagano po nama se stvara lažna slika o njegovoj dobroj igri. Mnogi zapostavljaju činjenicu da igrači kao što su Dolgopolov, Basilašvili i Ramos Vinolas nisu reper na osnovu kojih se može reći da li Novak igra dobro, ili ne.

Dolgopolov je u Rimu odigrao prvi meč nakon pauze od mesec dana, a pre tog turnira je igrao samo na Australijan openu. Ukrajinac ima velikih problema sa povredama i generalno gledano nije spreman za tenis u ovom trenutku.
Meč protiv Basilašvilija je pokazao da je Novak itekako ranjiv. Gruzijac je bio bolji u razmenama, agresivniji i konkretniji, ali kada ne iskoristite svoje prilike po nepisanom pravili stiže kazna. Daleko od toga da je Novak blistao u tom meču, ali je na kraju dobio. I za kraj, meč protiv Ramosa koji po našem mišljenju nije ni za top 50 nikako, ali nikako ne prikazuje pravo stanje Novaka Đokovića.

I dalje smatramo da Novak Đoković nije fizički dovoljno pripremljen i to će se danas sigurno videti, jer će za svaki poen morati vredno da radi. Japanac igra zaista dobro i iako gubi od najboljih ovde ima veliku šansu. Za razliku od Madrida gde je Đokovića u velikoj većini slučajeva vadio servis, ovde to neće biti slučaj, jer su uslovi dosta sporiji. Na neke duže staze Đoković će sigurno početi da se muči na fizičkom planu i to bi Japanac trebalo da iskoristi.

Dvoumili smo se između kontra hendikepa na Nišikorija i over gemova, a presudila je ova druga opcija. Razlog za over leži u tome što ni Nišikori nema neki bajan servis pa bi moglo biti dosta brejkova. Novak i ako bude pobedio ne verujemo da će biti ubedljivo, a ovaj meč lagano može da ode u tri seta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje