U okviru 8. kola bjeloruske lige za rezerve sastaju Slavia Mozyr i Zhodino, meč se igra u petak od 15h.

Slavia Mozyr trenutno zauzima 14. mjesto na tabeli sa 4 boda, imaju jednu pobjedu i jedan neriješen te pet poraza, uz gol razliku 6:13.

Zhodino zauzima 8. mjesto sa 11 bodova, imaju tri pobjede, dva neriješena te dva poraza, uz gol razliku 8:7.

Inače, prošle sezone Slavija je završila kao deveta dok je Zhodino bio predposljednji na tabeli, međutim, ove sezone Slavija je jako loše startala sezonu dok Zhodino trenutno igra sasvim zadovoljavajuće.

Ono što je zanimljivo kod ovog tipa jeste međusobni omjer, ako gledamo po sezona možemo pretpostaviti da ova dva tima sarađuju, odnosno dijele bodove.

U prvoj sezoni Zhodino je uzeo četiri boda, a naredne sezone je Slavija uzela isti broj bodova, a onda u naredne dvije sezone obje ekipe su uzele po 6 bodova. Međutim, u prošloj sezoni Slavija je uzela 4 boda, da li je ove sezone red da Zhodino uzme 4 boda ili ćemo opet gledati 3 za 3, to ćemo vidjeti po završetku ovog meča.

Ipak, treba biti oprezan jer su Bjelorusi u više navrata odigrali kontra nego kako su kladionice postavile kvote. Također, kvota na Zhodino je počela da pada, pa umjesto početnih 2,40 sad je trenutno na nekih 1,70.

Pobjeda Zhodina se plaća kvotom 1,70, dok sigurnija varijanta ishod bez neriješenog se kreće oko 1,35-1,45 zavisno od kladionice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here