petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Parni valjak pronašao put do pobede u Podgorici

Parni valjak je pronašao put do pobede u Podgorici! U jedinom meču 16. kola AdmiralBet ABA lige koji je ovog vikenda odigran, crno-beli su u SC Morača savladali SC Derby nakon preokreta u poslednjoj četvrtini.

Na početku susreta, crno-beli su imali prednost od 9:14, ali je domaći tim brzo uspeo da preokrene rezultat u svoju korist i dođe do 24:22 na isteku prve deonice. U timu Partizana NIS ponovo nisu bili Zagorac, Dangubić i Milietić, baš kao ni Rodions Kuruc. I u drugoj deonici, domaći tim je većim delom imao blagu rezultatsku prednost, pa su crno-beli i na polovini sureta zaostajali 2 poena za rivalom.

U trećoj četvrtini, SC Derby je stekao maksimalnih 8 poena prednosti (52:44), ali su košarkaši Partizana NIS za 2 i po minuta uspeli da stignu do izjednačenja (54:54). Ipak, u nastavku trećeg perioda je domaći tim ponovo bio precizniji, pa se u poslednju četvrtinu ušlo pri rezultatu 67:61 za SC Derby.

Najavu potpunog preokreta i pobede Partizana, gledaoci su videli u prvih 90 sekuni četvrte četvrtine, kada crno-beli prave seriju od 7:0. Od tada, pa sve do poslednjeg minuta, utakmica je bila izjedančena, da bi nakon trojke Ledeja, crno-beli stekli +4, a potom u poslednjih 60 sekundi maksimalnih i konačnih +10.

Na konferenciji za medije održanoj posle utakmice, trener Partizana NIS, Željko Obradović je izjavio:

„Čestitam ekipi Studentskog centra jer mislim da su odigrali izvanrednu utakmicu. I na kraju, utakmica se završi sa 10 razlike iako su oni velikim delom vodili.  Uspeli smo da odigramo najblji poslednjih par minuta i zahvaljući tome smo dobili. Još jednom, čestitke njima. Mislim da nismo igrali sa dovoljno energije, mislim da ono što je najvažnije u sportu a to su želja i koncentracija, da toga u našoj igri večeras nije bilo previše. Dokaz za to je neverovatan broj ofanzivnih skokova ekipe Studentskog centra i što je meni kao treneru još važnije, a to je da su one ‘ničije lopte’ uvek bile njihove, što samo pokazuje njihovu želji i to kako su ušli u utakmicu. Ja ne znam tačan razlog zbog kog smo mi počeli i odigrali utakmicu većim delom na taj način. Moguće i da je došlo do zamora, mi smo tim koji igra u ritmu. Imaćemo sada važnu utakmicu u utorak, zatim u četvrtak protiv Mege i nadam se u subotu protiv Cibone. Dakle iutakmica na svaka dva dana, ali to je program. Kakav je, takav je. Moramo da se pripremimo i da shvate svi igrači da moraju da pomognu timu“, istakao je Obradović.

SC Derby

Megi 10, Pavlićević 10, Ivanović 2, Slavković 13, Hadžibegović 2, Straovlah 2, Vujisić, Baćović 4, Edvards 18, Ilić 2, Kamenjaš 20, Bujukdžangaz

Partizan NIS

Panter 17, Ledej 12, Avramović 14, Koprivica 2, Smailagić 4, Mur 15, Glas 9, Lesor 12, Trifunović 3, Madar 5


Izvor: KK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje