Advertisement

Hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u finale mastersa u Šangaju. On je u polufinalu savladao švajcarskog tenisera Rodžera Federera sa 2:0, po setovima 6:4 6:4.

Bez ikakve dileme Ćorić je danas odigrao meč života. Sve što je zamislio to je hirurški precizno sproveo u delo od servisa, forhenda pa sve do same taktike.

Borna je veoma agresivnom igrom tokom celog meča Federera stavljao u podređen položaj, i na taj način sprečavao nalete Švajcarca. Agresivnom igrom je uspeo da iznudi čak 24 greške Švajcarca koji nije imao rešenja za tako agresivnu igru.

Veliko samopouzdanje Ćorić je crpeo iz sjajnog servisa koji je ulazio u visokim procentima. Bilo je mnogo aseva i servis vinera, a podatak da je Federer tokom celog meča osvojio svega devet poena na Ćorićev servis je jasan pokazatelj kako je Ćorić servirao.

Apsolutno savršena i pre svega zaslužena pobeda mladog hrvatskog tenisera, a pravo je čudo kako rezultat nije bio i ubedljiviji.

Plasman u finale mastersa u Šangaju je najveći uspeh u karijeri za Ćorića, a u finalu će igrati protiv Novaka Đokovića koji je nešto ranije pobedio Aleksandera Zvereva.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here