petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Paula Badosa osvojila titulu u Indijan Velsu

Španska teniserka Paula Badosa osvojila je titulu u Indijan Velsu. Španjolka je u velikom finalu savladala Beloruskinju Viktoriju Azarenku rezultatom 2:1, po setovima 7:6 2:6 7:6.

Finale nije bilo očekivanog kvaliteta. Reč koja najbolje opisuje ovo finale je nervoza. Obe teniserke su bile pod velikim pritiskom i to se jasno videlo na terenu. U prvom setu u takvim okolnostima mnogo bolje je igrala Badosa, ali je sama sebi pravila problem. U dva navrata je imala brejk prednost, no po pravilu nije potvrđivala brejk. Na kraju se otišlo u taj brejk u kojem je njena defanziva došla do punog izražaja.

Drugi set donosi odgovor Azarenke. Badosa je dosta pala nakon prvog seta, što je Azarenka iskoristila, i sa dva brejka rutinski osvojila drugi set.

Odlučujući set donosi novu dramu. U ranoj fazi viđena je razmena brejkova. Kako je meč odmicao Azarenka je nekako bila agresivnija i bolja na terenu. To je i naplatila brejkom i imala je servis za pobedu. Ipak, i šampionki poput nje se stegla ruka, a to je Badosa znala da kazni. Španjolka je napravila brejk i kasnije kroz taj brejk došla do najveće titule u karijeri.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje