četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

PAVIĆEVIĆ: Nadam se da će Lazarević biti spreman za drugu utakmicu

Reprezentacija Srbije od 8. januara u Sportskom centru FSS, u Staroj Pazovi, sprovodi završne pripreme za Evropsko prvenstvo u Holandiji (19. januar – 6. februar) i utakmice u Grupi A, u Amsterdamu, sa Portugalom (19.1. u 17.30), Ukrajinom (23.1. u 14.30) i selekcijom domaćina (28.1. u 20.30).

Selektor Dejan Majes okupio je 16 reprezentativaca, uz obavezu da konačan spisak, sa 14 Orlova, dostavi UEFA do subote, 15. januara.

Odlazak u Holandiju predviđen je za dan kasnije.


Bilo je planirano da Srbija 10. i 12. januara ugosti Maroko u Šapcu i Loznici, ali su kontrolne utakmice otkazane jer je skoro polovina reprezentativaca šampiona Afrike pozitivna na kovid 19


Bojan Pavićević, direktor FSS za futsal i ženski fudbal, u intervjuu Sportskom žurnalu govorio je o najnovijim dešavanjima u taboru Orlova i očekivanjima pred Evropsko prvenstvo:

– Dobićemo smernice Vlade Holandije i UEFA – određena pravila po­na­ša­nja u smi­slu pre­ven­ti­ve i za­šti­te od ko­ro­na­vi­ru­sa. Naj­ve­će šan­se su da to bu­de ta­ko­zva­ni „ba­lon“ si­stem, strikt­no re­la­ci­ja ho­tel – ha­la, bez mo­guć­no­sti iska­ka­nja iz tog re­ži­ma. Osta­je da se vi­di da li će bi­ti do­zvo­lje­no pri­su­stvo pu­bli­ke, in­for­ma­ci­je go­vo­re da je mno­go ula­zni­ca pro­da­to, Ho­lan­di­ja je do 15. ja­nu­a­ra u „lok­da­u­nu“. Bez ob­zi­ra što broj­ke vr­to­gla­vo ra­stu, smatram da ne­će do­ći do od­la­ga­nja tak­mi­če­nja kao ne­ke kraj­nje va­ri­jan­te.


Plasman u četvrtfinale EP obezbediće po dva najbolja tima iz svake od četiri grupe


Pavićević je poznatom futsal novinaru Ivanu Pavloviću istakao:

– Ne­ra­zu­mlji­vo je da u pro­to­kol idu 12 igra­ča i dvo­ji­ca gol­ma­na, a ne 14+2, kao što je bio slu­čaj na Svet­skom pr­ven­stvu. Ne­će­mo mo­ći da ra­ču­na­mo na Mi­lo­ša Stoj­ko­vi­ća, igra u ži­vot­noj for­mi, ali ne­ma sre­će, u Li­tav­ni­ji je od­i­grao sa­mo je­dan meč. Na­da­mo se da će Jo­van La­za­re­vić us­pe­ti da se opo­ra­vi u do­volj­noj me­ri i da će­mo od dru­ge utak­mi­ce u Am­ster­da­mu mo­ći da ra­ču­na­mo na nje­ga. Od ra­ni­je ne­do­sta­je ka­pi­ten Mi­loš Si­mić, is­ku­sni gol­man Mi­o­drag Ak­sen­ti­je­vić je bes­po­treb­no do­bio cr­ve­ni kar­ton u du­e­lu sa Portugalom u Li­tva­ni­ji, ta­ko da ni nje­ga ne­će bi­ti.


Portugal, svetski prvak i protivnik Orlova na otvaranju EP u Amsterdamu, za razliku od Mondijala u Litvaniji igraće bez Rikardinja koji je završio karijeru


Legendarni kapiten Orlova je zaključio:

– Da smo u ne­koj nor­mal­ni­joj si­tu­a­ci­ji i kom­plet­nom sa­sta­vu bi­li bismo spo­sob­ni da osvo­ji­mo me­da­lju, ali i ovako ćemo da pružimo maksimum, pa…

Poznajući kvalitet Srbije i naš čuveni inat, sve je moguće!


Izvor: FutsalSrbija

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje