subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pavićević: Poštujemo Budućnost, ali se ne plašimo

Šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević poručio je na konferenciji za medije pred prvi plej of duel protiv Budućnosti, da poštuje rivala ali i vjeruje u kvalitet svog tima.

„Ovo je najveći uspjeh Mornara od kada se takmiči u ABA ligi, ali da smo imali sreće, da nije bilo povreda i bolesti, sada bismo pričali o još većim dometima ove ekipe. I sad stojim kod izjave da bismo se, da nije bilo pehova, borili za prvo mjesto, jer igrali smo tako da sam se samo trudio da ne zasmetam igračima, da im što ne pokvarim. Pej-of je ono za šta čovjek živi, zbog čega mukotrpno radi. Uvijek kažem svojim igračima da se zadnje broji. Ko vas pita šta bilo prije toga i kao da je to uopšte bitno“, rekao je Pevićević.

Trener Mornara kaže da uživa u plej ofu i adrenalinu koji on donosi.

„Kad se kaže plej-of odmah skače adrenalin. U plej-ofu nije lako ni igračima ni trenerima, pritisak je ogroman, nema više ispravke, tu ili jesi ili nisi. Ko uspije da se izbori s tim pritiskom, ići će dalje. Kod Budućnosti će taj pritisak biti veći, jer njoj je drugo mjesto već neko vrijeme neuspjeh, jednostavno, došli su do tog nivoa. Ali, ne smatram da je njihova želja da dobiju ovaj duel veća od naše. Očekuje nas jedna vrlo interesantna serija. To je jedini pravi derbi što se tiče crnogorskog sporta. Prošli smo razne faze u međusobnim duelima, to je sport, ali došli sada smo do toga da su to prave utakmice, pravo sportsko rivalstvo“, dodao je Pavićević.

Šef struke Ponosa Bara na kraju pres konferencije prokomentarisao je i komentare da njegov klub nema šta da izgubi u polufinalu.

Neki me zovu i kažu: Vama je lako, nemate šta da izgubite. To je jedna od najglupljih stvari koje sam čuo. Zašto onda sve ovo radimo? Gubim utakmicu, plej-of, gubim titulu! Nisam biznismen, pa da se prebacim na drugi posao, radim ovaj, nemam drugi.“, zaključio je Pavićević.

 Nemanja Vranješ, je istakao da se Mornar zasluženo našao u plej ofu.

Bilo je perioda kad smo igrali najljepšu košarku u ABA ligi, pohvale su pljuštale sa svih strana. Imali smo peh da se skoro u isto vrijeme povrijede Pulen i Vajthed, koji su bili udarne igle, pogotovo u napadu. Pulen je igrač uz kojeg, kada je u ritmu, svi dobijemo samopouzdanje, vidjelo se to najbolje protiv Budućnosti. On se definitivno vratio, nadamo se da će i Vajthed„, rekao je Vranješ.

U polufunalu plej-ofa neće biti iznenađenja, taktički se jako dobro poznajemo. Godinama igramo derbije, to su veoma zanimljive utakmice, neke je odlučila jedna lopta. Nijanse će odlučiti, sve je otvoreno,mislim da ćemo svi uživati u polufinalnoj seriji.

Predviđam finale plej-ofa Crvena zvezda – Mornar.


Izvor: KK Mornar

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje