četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Pavljučenkova prva finalistkinja Rolan Garosa

Ruska teniserka Anastasija Pavljučenkova plasirala se u veliko finale Rolan Garosa. Pavljučenkova je u prvom polufinalnom meču savladala slovenski teniserku Tamaru Zidanšek rezultatom 2:0, po setovima 7:5 6:3.

Velika pobeda za Anastasiju Pavljučenkovu, možda i najveća u dosadašnjem delu karijere. I jedna i druga su prvi put u karijeri igrali za finale jednog grend slema i to se osetilo na terenu. Bilo je mnogo nervoze sa obe strane, a u takvoj igri bolje se snašla Pavljučenkova.

Meč je otvoren brejkom koji je napravila Zidanšek. Veoma brzo Pavljučenkova je uzvratila za 2:2. Od tog trenutka meč je upao u mirniju fazu, a onda je u finišu usledila nova revija brejkova. Prvi udarac je zadala Pavljučenkova, ali Zidanšek se vratila. Izgledalo je kao da će vraćanje brejka podići igru kod Slovenkinje, no desilo se baš suprotno. Pavljučenkova je napravila novi brejk i povela sa 1:0.

Drugi set donosi novu dramu. Revija brejkova na otvaranju seta. Pavljučenkova je napravila dve i pretrpela jedan za vođstvo od 3:1. Slično kao u prvom setu Zidanšek je uspela da vrati servis, ali je po pravilu odmah nakon toga poklekla. Pavljučenkova je na izgubljen servis reagovala najbolje moguće i sa još jednim brejkom privela meč kraju.

U velikom finalu Pavljučenkova će igrati protiv bolje iz duela Krejčikova/Sakari.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje