petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Petra Kvitova osvojila Dohu!

Češka teniserka Petra Kvitova osvojila je turnir u Dohi. Ona je u finalu savladala Španjolku Garbinje Muguruzu sa 2:1, po setovima 3:6 6:3 6:4.

Još jednom se pokazalo da Muguruza nema lek za igru Kvitove, jer je ovo pobedom Kvitova povećala vođstvo na 4:1 kada je međusobni skor u pitanju, s tim da je Kvitova dobila poslednja četiri meča.

Meč nije počeo tako dobro za Kvitovu. Muguruza je povela sa 5:0 i činilo se kao da će ovo finale biti brzo gotovo, jer Kvitova nije mogla da osvoji jedan poen, a kamoli gem.
Ipak, kako je vreme prolazilo Kvitova je polako počela da hvata ritam. Vratila je jedan brejk zaostatka, ali nije mogla više od toga. Muguruza je prvi deo igra osvojila sa 6:3.

I drugi set je donekle bio sličan kao prvi s tim što je Kvitova uspela nekako da se izvlači iz neugodnih situacija. U uvodnim gemovima Muguruza je imala brejk šanse da konačno prelomi meč, ali nije uspela da ih iskoristi.
To ju je na kraju koštalo, jer prvi pad u igri Muguruze Kvitova je ekspresno iskoristila i napravila brejk za 4:2.
Muguruza je i nakon toga imala dve prilike za ribrejk, ali nije uspela da se vrati pa je Kvitova izjednačila na 1:1.

Kvitova je očigledno bila u psihološkoj prednosti u trećem setu u kom su obe bile nervozne. Gemovi su bili dugi, bilo je brejk lopti na obe strane, ali u takvim okolnostima Kvitova se bolje snašla. Uspela je da napravi brejk u petom gemu za vođstvo od 3:2 i kasnije  čuvala servis do kraja.

Ovo je Kvitovoj druga titula ove sezone, a 22. u karijeri. Nakon ovog turnira čeka je nešto veći skok na WTA listi, a ako nastavi sa ovako dobrim igrama brzo će se vratiti u top 10 gde i pripada.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje