subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Petra Kvitova srušila Karolinu Woznjacki

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u finale turnira u Dohi. Ona je u polufinalu pobedila prvu igračicu sveta Karolinu Woznjacki sa 2:1, po setovima 3:6 7:6 (7:3) 7:5.

Meč je bio odličan od prvog pa do poslednjeg poena. U ovom trenutku ove dve igračice su možda i u najboljoj formi i zato smo gledali neverovatan meč.

Prvi set se može podeliti u dva dela. Tokom prvog dela obe su dominirale na svoj servis, ali sve do rezultata 3:2 kada Woznjacki pravi brejk za vođstvo od 4:2. Kvitova je odmah uzvratila ribrejkom, ali nakon toga je Woznjacki napravila još jedan što je na kraju bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Početak drugog seta je bio u znaku Woznjacki koja je napravila brejk na startu, i u tim trenicima činilo se kao da je sve gotovo. Ipak, tu se nešto pitala i Kvitova koja je uspela da vrati brejk i izjednači na 3:3. Vodila se velika borba u tim treniucima, a igračice nisu nikako mogle da zadrže svoj servis. Videli smo reviju brejkova, po dva na obe strane i otišlo se u taj brejk što je bila najrealnija varijanta.

Imala je Woznjacki prednost od 3:1 u tajbrejku, ali se Kvitova još jednom vratila sa šest poena u nizu i preokrenula set u svoju korist.

U trećem setu je viđena možda i najveća borba. Svaki gem je bio drama za sebe, i za svaki poen su se obe borile kao lavice. Viđeno je mnoštvo vinera i sjajnih udaraca i to je trajalo do rezultata 4:4. Kvitova je tu preuzela stvar u svoje ruke i napravila brejk u ključnom devetom gemu i povela sa 5:4 uz servis. Bez obzira na jako tešku sitaciju Woznjacki se nije predavala. Uspela je da napravi ribrejk , ali nije imala snage da ga potvrdi i prebaci pritisak na Kvitovu.
Čehinja je napravila još jedan brejk i kasnije odservirala za novo finale.
Ovo je Kvitovoj dvanaesta uzastopna pobeda, i drugo uzastopno finale u kom će igrati protiv Garbinje Muguruze koja je prošla u finale bez borbe nakon povlačenja Simone Halep.

Woznjacki iako je izgubila odbranila je bodove koje je osvojila prošle sezone i što je najbitnije zadržala prvo mesto.

Finale se igra u nedelju od 16:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje