utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Petrović preuzeo ekipu iz Tilburga

Crnogorski fudbalski trener – Željko Petrović promovisan je u novog šefa stručnog štaba holandskog prvoligaša – Viljema II.

55-stručnjak i uprava kluba iz Tilburga su ozvaničili saradnju do kraja tekuće sezone.

„Nalazimo se u situaciji kada je očuvanje statusa prvoligaša u Erediviziji postao naš glavni cilj. Verujemo da je upravo Željko trener sa kojim možemo zajedničkim snagamo to da ostvarimo. Veoma dobro poznajem njegove kvalitete i drago mi je što je sada sa nama“, kazao je direktor kluba, Joris Matajsen.

Petrović je do sada kao asistent radio u – Hamburgeru, Vest Hem Junajtedu, Anžiju, Sanderlendu, reprezentaciji Srbije, Utrehtu, Fejnordu, dok je samostalno predvodio ekipe – Boaviste, RKC-a, Urave, Al Šababa, Den Haga, Botev Plovdiva, Badaka, Inter Zaprešića.

Njegov glavni zadatak biće da sa ekipom Viljema II osigura opstanak u elitnom rangu holandskog fudbala, što neće biti nimalo jednostavno, jer se tim iz Tilburga nakon 19. odigranog kola u „Eredivisie“ nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa svega 10 osvojenih bodova.

Petrović će debi susret na klupi svog novog tima imati u nedelju, kada Viljem II na svom terenu dočekuje „fenjeraša“ Emen, te je već na uvodnoj utakmici pobeda imperativ za crnogorskog trenera.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje