Monday night footbal rezervisan je za aktuelnog šampiona Filadelfiju Iglse koji će na svom stadionu dočekati divizijskog rivala Vašington Redskinse. Ovaj meč je od velike važnosti i za jedne i za druge, jer je stanje u njihovoj diviziji haotično. U ovom trenutku prvo mesto zauzima Dalas koji ima skor 7 pobeda i 5 poraza, ali i meč više u odnosu na ove dve ekipe. Drugi je Vašington sa 6 pobeda i 5 poraza, a Filadelfija treća sa skorom 5 pobeda i 6 poraza. Eventualnom pobedom Filadelfije imali bi jednu ekipu sa 7-5 i dve sa po 6-6 što nas dovodi do neizvesne zavšnice.

Filadelfija je u prethodnom kolu pobedila Njujork Džajantse takođe divizijske rivale. Ta pobeda bi mogla da im da veliko samopouzdanje ne zato što je ona bitna, već zbog načina na koji je Filadelfija pobedila. Džajantsi su sve vreme bili u vođstvu i diktirali tempo, ali u samom finišu meča Karson Venc je uspeo svoj tim da dovede do izjednačenja, a kasnije i do šuta za tri poena koji im je doneo pobedu.

Ako im ovo ne da dodatno dozu samopouzdanja pred ovakv meč, onda mi ne znamo šta je potrebno Fili da bi zaigrala onako kako se od nje očekuje.

Ova sezona je vrlo teška za njih, jer pre svega kao aktuelni šampioni imaju najteži mogući raspored, a pored toga imaju velikih problema sa povredama. Ipak, i pored toga oni su i dalje u igri i svakako ih ne treba potceniti.

Što se Vašingtona tiče oni su tiho i ne čujno koristili nedaće u kojima su se našli Dalas, Fila i Njujork Džajantsi. Tokom cele sezone su igrali “ružan”, ali pobednički fudbal koji im je doneo prvo mesto u diviziji. Ipak, zadesila ih je najveća moguća nesreća, a to je povreda startnog QB Aleksa Smita. Smit je u meču protiv Hjustona polomio nogu i za njega je sezona gotova. Na njegovo mesto je došao Kolt Mekoj koji je protiv Dalasa odigrao solidan meč, ali u ključnim trenucima je grešio što je Dalas maksimalno iskoristio.

Statistika sa tog meča kaže da je Mekoj imao 268 prebačenih jardi uz 24/38 kompletiranih pasova i dva pasa za TD, ali i tri presečena pasa koji su odlučili meč. Upravo te greške su koštale Vašington pobede, a pitanje je kako će danas igrati protiv odbrane Filadefije koja je više nego solidna.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Jasno je da je Filadelfija ovde favorit, jer Vašington sa rezervnim QB nema šta da traži. Još jedan bitan faktor za ovaj meč biće partija Adrijana Pitersona glavnog trkača Vašingtona. Piterson je u poslednje 2-3 partije odigrao nešto slabije i zato je Vašington bivao uglavnom poražen . Verujemo da će Vašington i danas uglavnom ići na njega, jer nakon tri presečana pasa iz meča sa Dalasom ne verujemo da će Mekoj bacati mnogo loptu.

Verujemo da je Fila spremna na to, a kada smo kod odbrane trčanja Fila je sedma u ligi sa 103,6 dopustšenih jardi po utakmici i 9 primljenih TD. U samom su vrhu lige i Piterson se sigurno neće naigrati.

Pritisak koji defanzivna linija vrši na protivničkog protivnika će takođe biti od velikog značaja. Ukoliko bi defanzivci File uspeli nekoliko puta da sekuju već nervoznog i nesigurnog Mekoja to bi bio pun pogodak.

U ovom trenutku Fila izgleda kao tim koji zna šta radi i koji je u dobrom ritmu zbog pobede iz prethodnog kola. To se za Vašington sigurno ne može reći, jer su poraženi na poslednja dva meča i igraju sa rezervnim QB kojem se ne može verovati.

Računica je jasna, Filadelfija je favorit i “morali” bi da pobede ukoliko žele da igraju plej of.

Predlog za klađenje: Pobeda Filadelfije 1,40
Predlog za klađenje 2: H1 – 6,5 1,85

Napominjemo da su ovo samo naši predlozi koji nisu sigurni, a igrate ih na sopstvenu odgovornost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.