Advertisement
MaxBet

Hajnc Fild će večeras od 02:20 biti poprište duela između Picburg Stilersa i Karoline Pantersa. Obe ekipe su u fenomenalnim formama sa sjajnim kvoterbekovima kao vođama, i nema sumnje da nas očekuje jedan veoma neizvestan i uzbudljiv meč.


                                                      Picburg Stilersi:

Picburg je nakon šokantno lošeg starta ušao u pobednički ritam. Glavni razlog za loše partije sa početka sezone je saga oko Liviona Bela koji nije hteo da igra, jer je tražio mnogo više novca. Cela ta saga je uticala na tim, od stučnog štaba pa sve do igrača, ali kada je tim raskrstio sa njim došli su i rezultati. Belova zamena je sjajni Džejms Koner koji je apsolutno nadomestio Belov izostanak. Momak je postigao 12 TD ( 9 trčanjem i 3 na pas igru) i sa takvim rezultatima Bel bukvalno ne nedostaje timu.

Picburg je u seriji od 4 uzastopne pobede, i to ne bilo kakve. U tri od ta četiri duela su pobeđeni divizioni rivali, pa sada Picburg drži čelo svoje divizije.

Ben Rotelsberger iako je u poznim godinama igra kao mladić, a to potvrđuju i njegovi statistički podaci koji kažu da je po svim parametrima u samom vrhu lige.

Glavni trener Picburga je uspeo da motiviše tim, da ih trgne iz letargije u koju su upali, i će biti veoma opasni u nastavku sezone.

Povrede i izostanci:

DT: Dan MekKuler Sanders – povreda zgloba, neće igrati
T: Markus Gilbert – povreda kolena, neće igrati
DB: Net Berhe – neće igrati
WR: Eli Rodžres – povreda ligamenata kolena, neće igrati
WR: Markus Taker – povreda zgloba, upitan za ovaj meč
LB: Ola Adenuji – povreda zadnje lože, neće igrati
LB: Rajan Šajzer – povreda leđa, neće igrati
DB: Malik Golden – neće igrati
T: Džozef Čik – povreda stopala, neće igrati
LB: Kit Kelsi – neće igrati
TE: Džejk MekGi – povreda Ahilove teteive, neće igrati
CB: Trej Džonson – povreda ramena, neće igrati
TE: Rajan Malek – neće igrati
T: Džerald Hokins – povreda kvadricepsa


                                                     Karolina Pantersi:

Karolina predvođena super Kemom igra neverovatno u poslednje vreme. QB Karoline Kem Njuton igrao na nivou iz sezone kada je bio MVP lige i kada je Karolina uspela da dođe do finala.

Vezali su tri izuzetne pobede ( Filadelfija, Baltimor i Tampa Bej), a posebno se ističe pobeda nad Filadelfijom, jer je Karolina u poslednjoj četvrtfini imala zaostatak od 17 poena, ali je na kraju uspela da pobedi.

Pored Kema Njutona u timu se ističe sjajni trkač Kristijan Mekefri koji radi sjajan posao i kada trči, ali i kada hvata loptu. Veoma bitna stvar za tim Karoline je povratak TE Grega Olsena koji je na otvaranju sezone doživeo prelom stopala. Njegovim povratkom na teren, Karolina je dobila na raznovrsnosti u napadu, a kada je teško lopta uglavnom ide Olsenu kao jednom od najiskusnijih igrača.

Odbrana je takođe vrlo dobra kod Karoline. Nju predvode sjajni Luk Kikli i Tomas Dejvis koji rade sjajan posao.

Ron Rivera radi sjajan posao sa Karolinom posebno ako se uzme u obzir da svake sezone Karoline ostane bez nekih od krucijalnih igrača. Karolina je sigurno kadar za plej of, a kada ako uđu u plej of neće nikome biti lako protiv njih.

Povrede i izostanci:

WR: Tori Smit – povreda kolena, neće igrati
DE: Markis Hejns – prehlada, neće igrati
DE: Mario Adison – povreda ramena, upitan za ovaj meč
LB: David Majo – povreda prepone, upitan za ovaj meč
C: Rajan Kalil – povreda zgloba, upitan za ovaj meč
SS: Erik Rid – povreda ramena, upitan za ovaj meč
T: Mat Kalil – povreda kolena, neće igrati
LB: Džared Noris – neće igrati
SS: Danoris Sorsi – potres mozga, neće igrati
T: Daril Vilijams – povreda kolena, neće igrati
RB: Elajdža Hud – povreda kolena, neće igrati
CB: Kevon Sejmor – povreda ramena, neće igrati
RB: Fozi Vitaker – povred ligamenata kolena, neće igrati
DB: Ros Kokrel – povreda noge, neće igrati
DB: Damijan Parms – povreda ramena, neće igrati


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Biće ovo duel dva sjajna trkača Kristijama Mekefrija i Džejmsa Konera. Obojica su u ovom trenutku najbolji igrači u svojim timovima, tj. igrači koji najviše doprinose napadu.

Ovaj duel će biti zanimljiv za gledanje iz razloga što i Picburg i Karolina veoma dobro brane igru trčanjem. Picburg je po tom paramteru peti u ligi sa samo 90,2 dozvoljenih jardi po utakmici trčanjem, a u ovih 9 utakmica su primili samo 5 TD trčanjem.
Sa druge strane, ni Karolina nije ništa lošija. Pantersi su šesti u branjenju igre trčanjem sa 94 dozvoljene jarde po utakmice, i kao Picburg primili su samo 5 TD kroz trčanje.

Ne verujemo da će Picburg nešto mnogo menjati u svojoj igri, jer Koner radi fenomenalan posao. On je gotovo sam pobedio Baltimor u prethodonoj utakmici, a dobitna taktika se nikada ne menja. Još jedan od razloga zašto će Picburg ići na Konera je činjenica da će Antonio Braun po pravilu biti udvajan, a mnoge ekipe su sve više počele da obraćaju pažnju na Smita Šustera drugog hvatača Picburga. Njihovim dobrim čuvanjem će se otvarati mnogo prostora za Konera pa će biti zanimljivo gledati kako će to Karolina braniti.

Sa druge strane i Karolina ima Mekefrija, ali i Njutona koji je drugi trkač tima. Super Kem ima neverovatno atletske predispozicije i ne libi se da istrči ako mu se ukaže prilika. Karolina nema neku zvezdu u hvatačkom korpusu poput Antonija Brauna, pa ne verujemo da će Kem Njuton mnogo rizikovati sa bacanjem neki rizičnih pasova.

Ipak, i pored više nego solidnih odbrana i kod jednih i kod drugih mi očekujemo jedan meč na mnogo poena, a ima mnogo razloga za takav scenario.

Prvi se tiče termina igranja utakmice. U velikoj većini utakmica koje se igraju četvrtkom uveče dolaze over, jer ekipe nisu imale punu nedelju da se odmore i spreme za meč. Ovo se posebno odnosi na odbranu pa samim tim priprema nije najbolja, i odbrane budu dosta slabije.

Drugi razlog se tiče novih pravila koje je NFL uveo od ove sezone. Svaki grublji start na QB, ili nekog igrača sankcioniše se kaznom od 5-15 jardi što umnogome olakšava osvajanje terena. Oba tima imaju čvste odbrane koje umeju da budu grupe, a NFL postaje sve mekši što dovodi do kazni.

Oba tima igraju sa puno samopoudazanja, jer su u seriji od 3+ pobede. Američki fudbal je sport u kojem je momentum veoma bitan, a oba tima imaju pobednički momentum u ovom trenutku.

Oba tima su u samom vrhu kada je napad u pitanju. Picburg je četvrti napad u ligi koji prosečno postiže 28,4 poena po utakmici i osvoji 415 jardi po utakmici, dok je Karolina osmi napad lige sa 27,5 poena po utakmici i 377 jardi po utakmici.

Jednostavno cela liga ide ka tome da se postiže što veći broj poena, da se obori što je više moguće rekorda, i zato nije pametno igrati under na američki fudbal.

Karolina je jedan oda zabavnijih timova za gledanje ove sezone, jer njihove utakmice nikada nisu dosadne. Veliki deo utakmica ove sezone je rešavan u poslednjim minutima, a nas apsolutno ne bi iznenadilo ako bi i večeras poslednji napad odlučio pobednika.

Jedno je sigurno, prštaće na obe strane, a mi se nadamo da će akteri večerašnje utakmice biti na nivou u pružiti nam efikasan meč.

Predlog za klađenje: Više od 51,5 poena 1,85

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.