Advertisement
MaxBet

Peto kolo NFL šampionata sa sobom donosi neke velike derbije. Jedan od derbija odigraće se na Heinz fieldu gde će snage odmeriti domaći Pittsburg Steelers i Baltimore Ravensi. Iako je Baltimore relativno mlada franšiza, oni su za veoma kratko vreme uspeli da stvore veliko rivalstvo protiv Steelersa koji u poslednjih nekoliko sezona ima primat u severnoj divizija AFC-a. Dueli između Steelersa i Ravensa su uvek bili na “krv i nož” i nema sumnje da će tako biti i večeras, jer oba tima žarko žele pobedu.

Steelersi su nakon očajnog starta sa tri poraza uspeli da se upišu na semafor pobedom nad divizijskim rivalom Cinncinati Bengalsima. To je bila veoma bitna pobeda za Steelerse, jer su sada na sku 1:3, a pošto su Ravensi vezali dva poraza (sada su na 2-2) eventualna pobeda Steelrsa bi ovu diviziju učinila veoma zanimljivom.

Kao što verujemo da znate u Steelersima je počela neka nova era. Prošle sezone rastali su se sa Levionom Bellom, a ove sezone im je otišao u Antonio Brown. Od velike trojke ostao je samo Ben Rothilesberger, ali on je završio sezonu, jer je povredio lakat.
Sav pritisak je pao na pleća mladog Masona Rudolpha koji predvodi ovaj napad. Za sada je igrao više nego solidna, a njegova statistika kaže da je kompletirao 50 od 74 pasova za 515 prebačenih jardi, uz 6 pasova za tačdaun i 2 presečena pasa.

Nije to laša statistika za rukija, ali treba istaći da je napad Steelersa mnogo slabiji nego nekih prethodnih sezona. Odlaskom Bella i Browna napad je “spao” na Jamesa Connera koji predvodi trčanje (44 akcija za 139 jardi i 1 tačdaun) i Juju Smitha Schustera (17 hvatanja za 258 jardi i 1 tačdaun). Ovaj dvojac je nekih ranijih sezona imao mnogo bolje brojke, jer su bili u senci Bella i Browna. To se posebno odnosi na Juju-a, jer je Brown na sebe uglavnom navlačio dva igrača i time davao prostora Juju-u. Sada kada njega nema, protivničke odbrane su skoncetrisane samo na njega i sada se mnogo teže dolazi do poena.

Napad Steelersa je predvidiv i treba istaći da je ove sezone odbrana jači deo tima.

Kada su Ravensi u pitanju, oni su nakon 2-0 upisali dva poraza. Prvi je bio od Chiefsa koji je u neku ruku bio i očekivan, a drugi je bio protiv divizijskog rivala Cleveland Brownsa. Brownsi su iskoristili sve što im je pruženo na tom meču, i zaista se ne pamti kada je Baltimore na jednom meču primio 40 poena.

Ravensi čini se polako menjaju svoju filozofiju. Od ekipe koja ja žarila i palila čeličnom odbranom spali su na to da primaju 20+ poena na svakoj utakmici. To nije bio slučaj nekih prethodnih sezona, ali nije slučajnost, jer su Ravensi u pauzi ostali bez bitnih igrača u odbrani. Otišli su Terell Suggs, C.J. Mosley, Zadarius Smith, Eric Wedle, a oni su bili srce te odbrane svako na svojoj poziciji. Naravno, došle su neke zamena, ali treba vremena da se ta odbrana ponovo napravi.

No, ako je odbrana popustila napad je tu da sve to nadomesti. Lamar Jackson igra sjajno ove sezone, a njegove brojke to samo potvrđuju. Lamar je za ove četiri utakmice uspeo da prebaci 1000 jardi i da baci 10 pasova za tačdaun uz dva presečena pasa. Napad Ravensa je pakleno dobar i opet je trčanje u glavnom planu. Sjajni Mark Ingram predvodi Ravense sa 328 istrčanih jardi iz 55 nošenja, pored njega tu je i Lamar Jackson sa 238 jardi, a treći trkač je Gus Edward sa 148 istrčanih jardi iz 33 nošenja. Ovaj trio čini čuda i Ravensi skoro svaku utakmicu imaju 150+ istrčanih jardi.

Hvatačke opcije su takođe više nego solidne. Ističu se naravno tight endovi, Mark Andrews, Nick Boyl i Haiden Hurs, a od risivera tu su Willie Snead i Marquise Brown. Samo Boyle nije postigao tačdaun od pomenitih igrača i to dovoljno govori koliko Baltimor podjednako koristi svoje hvatače.

Nekih ranijih sezona ovo bi bio teški under, ali čini se da se polako stvari menjaju. Ovde će po nama Baltimore voditi tok utakmice, jer imaju dosta bolji napad od Steelersa. Iako je Steelersima odbrana jači deo tima, ta odbrana je u tri od četiri meča primila 20+ poena. Nismo sigurni da će Steelersi uspeti da zatvore sve napadačke opcija Lamara Jacksona i realno za očekivati je da Baltimore ide na 20+ poena.

Sa druge strane, odbrana Ravensa nije više tako zastrašujuća i Steelersi će imati svoje šanse. To se posebno odnosi na pas igru, jer je secondary Ravensa baš baš loš. Ravensi su u prethodne tri utakmice dozvolili preko 300 jardi pasom i to pokazuje koliko u tom delu odbrane škripi. Protiv njih se može igrati i verujemo da su u redovima Steelersa toga svesni.

Postavljena margina (44,5) je promašena barem za 3-4 poena, jer ovo neki novi timovi. Kladionice se očigledno vode nekim ranijim mečevima, ali dosta stvari se promenilo, jer su došli neki novi igrači.

Predlog za klađenje: Više od 44,5 1,85

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.