Advertisement

U velikom finalu turnira u Monpeljeu gledaćemo francuski derbi u kojem će rekete ukrstiti Žo Vilfred Conga i Pjer Erber. Još jednom se potvrdila naša teza da Francuzi u Francuskoj dobijaju neku dodatnu inspiraciju koja ih tera da igraju neverovatan tenis.

Nastavila se tradicija da barem jedan Francuz igra finale u Monpeljeu, a ovo će biti deveta godine za redom da barem jedan Francuz igra finale. Samo bi lud čovek pomislio da je to slučajnost, a ovo je dokaz da na Francuze u Francuskoj svakako treba obratiti pažnju.

Ugo Erber se bori za svoju prvu titulu u karijeri kada je singl u pitanju. U dublu je sa Mauom osvojio sve što se može osvojiti, ali singl je ipak singl, i čini se kao da je ovaj igrač ostao nedorečen u singlu. Ovi uslovi u Monpeljeu mu apsolutno odgovaraju, jer se igra u dvorani sa veoma brzim betonom. Zaista je Erber odigrao dobar turnir pobedivši neke ozbiljne igrače. Svakako se izdvajaju pobede nad Berdihom i Šapovalovim, a pored njih pali su još Kudla i Ivaška. Na putu do finala Erber je izgubio samo jedan set, što je pravi pokazatalj da je u dobrom ritmu.

Što se Conge tiče nije igrao neki spektakularan tenis, ali sa dobrom igrom u pravim trenucima, i velikim iskustvom uspeo je da se domogne finala. Conga je poznat kao igrač koji voli da igra pred domaćom publikom koja mu da je dodatnu energiju. Jasno je kao dan da Conga posle operacije nije isti igrač, ali i dalje je sposoban da na ovim manjim turnirima igra dobar tenis. Na putu do finala Conga je redom pobeđivao Umbera, Simona, Šardija i Albota. Izbacio je čak tri zemljaka, a da li će pobediti i četvrtog to ćemo tek da vidimo.

Tok meča i predlog za klađenje:

I ovaj meč bio trebao da teče veoma brzo, jer obojica vole agresivnu igru. Pjer Erber maksimalno koristi brzinu ovih terena te često izlazi na mrežu i skraćuje poene. Njegove sposobnosti na mrežu su više nego dobre, a pošto Conga nije neki riterner, uz neki korektan procenat prvog servisa Erber ima čemu da se nada.
Sa druge strane i Conga ima bombu od servisa kojom sebi dosta olakšava posao. Te serve mahom idu preko 200 km/h i mnogo jači igrači od Erbera ne mogu da vraćaju te servise. Conga bi svojom snagom trebao da dominira u nekim dužim razmenama tako da tu prednost dajemo njemu.

Veoma bitna činjenica za ovo finale jeste iskustvo koje je apsolutno na strani Conge. Erber još uvek nije osvojio titulu u sinlg konkurenciji i sigurno će biti nervoze. On nije igrač koji se dobro snalazi pod pritiskom, to smo videli masu puta u dublu kada je igrao sa Mauom. Jednostavno, ruka mu se stegne u kritičnim trenucima, a u ovakvim mečevima koji su skoro pa izjednačeni to ume da bude veoma bitan faktor. Conga je odigrao mnogo ovakvih mečeva i on će sigurno znati da prepozna tremu i nervozu kod svog protivnika. Zato mi prednost dajemo Congi, jer psiha je u tenisu mnogo bitna, a Erber nam nije igrač koji zna da igra pod pritiskom.

Conga je realno gledano i bolji igrač i trebalo bi da dobije ovaj meč.

Predlog za klađenje: Pobeda Conge 1,47 Maxbet
Opcija 2: Pobeda Conge 1-1 2,00 za singl varijantu Maxbet

Napominjemo da su ovo samo naši predlozi koji apsolutno nisu sigurni, a igrate ih na svoju odgovornost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.