petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

PL 19.kolo (rezime)

Dve strane derbija!

19.kolo Premier Lige na Emiratima otvorili su Arsenal i Liverpul i pružili nam vrhunsku zabavu (3:3). Derbi koji je u svakom pogledu ispunio sva očekivanja i samo najavio sta nas sve očekuje u nastavku vikenda.

Pružili su nam dva vidjenja šta i kako dalje. Arsenalov bod, velik kao kuća, jer po svemu prikazanom trebali su izgubiti sa par golova razlike. Odbrana konfuzna, vezni red bezidejan i nesiguran, napad neprimetan. No, još jednom bili smo svedoci da je lopta okrugla.

Sa druge strane, Klopovoj četi samo bod. 50 minuta delovali su apsolutno besprekorno a onda su samo na trenutak spustili ruke. Ispostavilo se na kraju da ih je to koštalo čitavog plena na teškom gostovanju. Još jednom crveni su pokazali koliko dobro deluju u napadu, ne može ni da se predpostavi od koga i sa koje strane terena preti veća opasnost. Pa tako, čak i Mane koji nije direktno uticao kod postizanja niti jednog gola je imao dosta šansi i bio izuzetno opasan. Da ne pominjem Firmina, Salaha i Kutinja.

Tvrde „Karamele“

Momentalno je svojim aganžmanom „Big Sem“ postavio stvari na svoje mesto, tako da i kad aktuelni prvak dodje na Gudison, ne može da računa na ceo plen.

Odlična, požrtvovana, skoro fantastična odbrana Evertona koja iz kola u kolo, iz utakmice u utakmicu postaje sve upečatljiviji deo ovog tima. Do ovog meča, dva standardna štopera Vilijams i Holgejt bili su zamenjeni parom Majkl Kin i Fil Džagelka. Ta kombinacija ispostavila se i više nego dobra, pogotovo je Džagelka odskakao. Time je Olerdajs mogao da dobije samo proširenu rotaciju koja je uspešno promovisana u ovom gustom rasporedu koji sledi.

Sa druge strane, „Plavci“ iz Londona su se opet mučili bez Morate. Azar ne može sam, ne može kao špic.

 

* Kejn se probudio iz zimskog sna, Spursi spustili Barnli na zemlju.

* Čekićari podbacili u defanzivi.

* Loftus-Čik opet dominantan!

* Ostin van stroja tri meča.

* Pikford, golman broj 1 u ovom trenutku.

* Čupo-Moting se vratio u život.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje