petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Plejof: Wizardsi žele osvetu, jedan igrač redovno prelazio marginu

U nedelju od 19h na programu je 1. utakmica serije između Washington Wizardsa i Atlanta Hawks.

Četvrtoplasirani i petoplasirani na Istoku imaće okršaj koji bi mogao da predstavlja prvi od potencijalnih 7. Prva zvezda Wizardsa John Wall najavio je osvetu za poraz u polufinalu Istoka pre 2 sezone. Plejmejker koji je jedan od najeksplozivnijih u ligi, propustio 3 meča u tadašnjoj seriji pošto je u 1. meču povredio ruku. Paul Pierce je tada postigao neke neverovatne šuteve.

Od sezone, startni bekovi su ostali isti (John Wall i Bradley Beal), na mesto Paul Pierca došao je Otto Porter za kojeg mnogi zaboravljaju da je svojevremeno bio 3. pik na Draftu, inače 5. najprecizniji trojkaš lige. Na mestu krilnog centra Nene-a zamenio je agilniji i bolji šuter sa distance Marikeff Morris, a najveća promena jeste trener Scott Brooks koji je zamenio Randy Wittmana. Brooks je nakon svega 3 pobede u 12 mečeva na startu sezone bio jedan od kandidata koji će dobiti otkaz, međutim tada su njegovi momci krenuli da igraju i završili na 5. mestu Istoka.

Legendarni košarkaš i komentator na televziji, Charles Barkley rekao je pre sezone da Hawksi nemaju nikakve šanse da uđu u doigravanje s obzirom da su se odrekli 2 All-Star igrača – Al Horforda i Jeff Teague-a. Barkley se prevario jer je novi centar pokazao da može da odigra na elitnom nivou i beležio je u proseku dabl-dabl učinak. Dwight Howard se vratio u rodni grad i imao sezonu sa 13,5 poena i 12,7 skokova po meču. Mladi nemački igrač Dennis Schroder pokazao je da može da vodi igru Hawksa, međutim evidentno mu je neophodno iskustvo i saveti Jose Calderona. Tim Hardaway Jr. konkuriše za jednog igrača koji su najviše napredovali.

Rekord karijere Dennis Schrodera – 33 poena protiv Milwakuee Bucksa.


Međusobni dueli ove sezone: Washington Wizards 3 – 1 Atlanta Hawks

Atlanta je trijumfovala samo u prvom duelu na otvaranju sezone, dok su u naredna 3 duela pretrpli poraze.


Poeni igrača ove sezone u međusobnim duelima:

D. Schroder vs Wizards: 14, 20, 9 i 18.

P. Millsap vs Wizards: 28, 16 i 4.

J. Wall vs Hawks: 12, 21, 19 i 22.

B. Beal vs Hawks: 13, 28, 15 i 28.

Čovek koji je prešao svaki put marginu od 12.5 na koliko je zadan danas u pojedinim kladionicama jeste Marikeff Morris. Kieff je postizao redom 22, 18, 15 i 13 poena te je ujedno upravo on naš savet za klađenje.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje