utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pliškova u finalu Rima

Češka teniserka Karolina Pliškova prva je finalistkinja WTA turnira u Rimu. Pliškova je do plasmana u finale došla nakon što je savladala Hrvaticu Petru Martić rezultatom 2:1, po setovima 6:1 3:6 6:2.

Jako dobar meč iz ugla Pliškove. Prvi set je protekao u apsolutnoj dominaciji češke teniserke, a posebno se isticao servis i ritern. Čehinja je u prvom setu izgubila samo tri poena na svoj servis, a protivnici je oduzela tri puta servis. Rezultat nije mogao biti drugačiji od ubedljivih 6:1.

U drugom setu stvari su se malo promenile. Pre svega Petra Martić je podigla nivo svoje igre. Hrvatica je popravila servis i polako, ali sigurno prebacivala pritisak na protivnicu. Martićevoj se strpljenje isplatilo, jer je u sedmom gemu došla do prvog brejka, a nakon toga do još jednog za 6:3 i izjednačenje.

Na prvi pogled činilo se da Martićeva ima sve u svojim rukama, ali nije tako bilo. Pliškova je pojačala ritam i vratila se na igru iz prvog seta. Čehinja je napravila još tri brejka uz jedan pretrpljeni, i na kraju potpuno zasluženo došla do finala.

Za titulu u Rimu Pliškova će igrati protiv bolje iz duela Švjontek/Gof.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje