četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pobeda Banjaje u senci oproštaja Rosija

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja pobednik je trke za Veliku nagradu Valensije, kojom se završava Moto GP sezona. Pobeda mladog Italijana ostala je u senci oproštaja njegovog sunarodnika Valentina Rosija koji je završio trku na desetom mestu.

Od samog početka trke bilo je jasno da će se bitka za pobednika voditi između Horhea Martina i Frančeska Banjaje. Martin je startovao sa pol pozicije i držao se veoma dobro sve do poslednje trećine trke. Bilo je jasno da je Banjaja brži, a pobednički manevar Banjaja je izveo na deset kruvoga pred kraj trke. Od tog trenutka Banjaja je bio nedodirljiv i bez problema je trku priveo kraju.

Iza njegovih leđa Džek Miler i Đoan Mir vodili su veliku bitku za pobedničko postolje. Miler je iz te trke izašao kao pobednik. Australijanac je imao neverovatno dobar ritam, da je malo falilo da pretekne i Martina, ali ponestalo je krugova.

Mir kao šampion iz prethodne sezone trku je završio na četvrtom mestu. Peti je bio Fabio Kvartararo, a prvih deset su kompletirali Žoan Zarko, Bred Binder, Enea Bastijanini, Aleđ Espargaro i Valentino Rosi.

Valentino Rosi je imao emotivnu trku. Sto hiljada navijača se okupilo da oda počast legendarnom Doktoru, a on im se odužio osvajanjem bodova.

Valentino Rosi karijeru je završio sa devet osvojenih titula, 115 pobeda i 235 pobedničkih podijuma. Rosi je jedan od retkih vozača koji je titule osvajao u sve četiri kategorije.

Jedno je sigurno, odlazak Valentina Rosija označava kraj jedne velike ere u motocklizmu, i nakon njega Moto GP neće biti isti.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.motorsport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje