petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Počela peta sezona regionalne Balkan Super Lige, Bugari slavili u Paraćinu

Istorijskim mečom u Paraćinu, proteklog vikenda počela je peta sezona regionalne Balkan Super Lige u ragbiju 13. Debitant Car Dušan Silni dočekao je Lokomotivu iz Sofije, ali je šampion Bugarske bio prejak za srpskog drugoligača – 62:12 (36:0).

Gosti su učestvovali do sada u svim izdanjima regionalnog šampionata, dok je sa druge strane ovo prva međunarodna utakmica koja je ikada igrana u Paraćinu. Već u uvodnom minutu utakmice Lokomotiva je povela esejem Marifana Penova i do kraja uspešno kontrolisala igru i rezultat.

Upravo je Penov i bio najistaknitiji pojedinac utakmice sa ukupno čak pet potstignutih eseja. Igrači Cara Dušana Silnog mogu biti zadovoljni izdanjem u drugom poluvremenu tokom kojeg su iskoristili opuštanje gostiju da zabeleže prve internacionalne poene u istoriji kluba.

Daleko više od rezultata, bitnije je da su u Paraćinci dobili priliku da postanu deo regionalnog šampionata. Inače, Paraćin ima važno mesto u istoriji razvoja ragbija 13 na ovim prostorima pošto je prva utakmica između dva kluba u ovom sportu igrana upravo u ovom gradu – 1954. godine.

Proteklog vikenda počelo je i takmičenje u B ligi Srbije. U Leskovcu Morava Gepardi poraženi su od Radničkog sa Novog Beograda 34:12.

Podsetimo, pre nedelju dana startovala je i Super Liga Srbije. Očekivano u 1. kolu favoriti su ostvarili pobede – Crvena zvezda je deklarisala Radnički Niš 112:16, dok je Partizan u derbiju savladao Dorćol Tigrove 42:12.

Miloš Šakan
Press officer Ragbi 13 Federacija Srbije

T +381 64 39 777 63
E [email protected], [email protected]

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje