petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Podmlađena Srbija potopila Slovačku

Slovačka – Srbija 9:18 (1:4, 3:6, 2:4, 3:4)

Gradski bazen. Sudije: Sidl (Nemačka), Vasiliu (Grčka). Igrač više: Slovačka 15 (3), Srbija 11 (7). Peterci: Slovačka 1 (0), Srbija 3 (2).
SLOVAČKA:Hoferica, Kaid 1, Kovačik ,Radovan, Durik, Tkač, Seman, Furman 2, Balog, Molnar, Čeraj 3, Balaž 3, Simkovič. Selektor: Nižnji.
SRBIJA: Bulajić, Gogov 2, Subotić 4, Velkić 1, Vučinić 4, Vico 1, Drašović 2, Lukić 1, Tomić, Martinović 1, Nešić 1, Milojević 1,Mišović. Selektor: Savić.

Podmlađena srpska reprezentacija je očekivano slavila u Bratislavi protiv Slovačke 18:9. Na taj način Srbi su kao prvi u grupi izborili pravo da igraju u četvrtfinali finalnog dela evropskoh kvalifikacija krajem aprila protiv Grčke. U našoj grupi druga je Italija koje će nameriti na Hrvate.

Srbi su ostavili vrlo dobar utisak. Ozbiljnom igriom su pokazali da na njih može da se račina. Dominirali su u svakom pogledu, od prvog do poslednjeg minuta. Razlika u klasi je bila primetna. Da je bilo malo više koncentracije borbeni Slovaci bi pred svojim navijačima doživeli još ubedljiviji poraz.

Bilo je lepih akcija i golova, odbrana sa igrače manje vrlo dobra, u napadu su vukli Vučinić i Subotić sa četiri gola.

-Odličan ambijent, sve pohvale domaćinu. Naš tim je prvi put igrao zajedno, dobra utakmica za nas. Videlo se da tu ima igrača koji mogu da konkurišu za najboljih 13 u narednom periodu – rekao je selektor Dejan Savić.


Izvor: Vaterpolo Press

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje