sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Podneo je neočekivanu ostavku

Nemački bundesligaš – Herta Berlin je dosta neočekivano ostala bez šefa stručnog štaba, jer je iskusni stručnjak – Jirgen Klinsman podneo ostavku sa ove funkcije.

Klinsman je tako predvodio berlinski klub na svega 10 utakmica (preuzeo tim krajem novemba minule godine), ostvarivši tek tri pobede, a Herta se trenutno nalazi na 14. mestu na tabeli u Bundesligi.

„Čvrsto sam uveren da će Herta svoj cilj ostvariti, da će ostati u ligi. Meni kao treneru potrebno je poverenje svih ljudi koji rade u klubu kako bi ostarili neki cilj, posebno kada se borite za opstanak. Ukoliko to nije tako, onda ne mogu da iskažem svoj pun potencijal kao trener. Zbog toga sam doneoo odluku da podnesem ostavku“, istakao je Klinsman.

Nekadašnji nemački selektor je trebao da bude predvodnik novog projekta kluba, koji je u zimskom periodu potrošio preko 75 miliona eura na pojačanja, stigli su – Kšištof Pjontek, Santijago Askasibar, Mateus Kunja, Jakob Brun-Larsen, Luka Tusar (dolazi na leto), ali sada uprava kluba mora da traži novo, dugoročno rešenje na mestu glavnog trenera ekipe.


Image by S. Hermann & F. Richter from Pixabay

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje