Advertisement 1XBet

Danas se u 18:30 sastaju Anadolu Efes i Barcelona. Prošli meč videli smo ubedljivu partiju Barce što je izuzetno redukovalo poene bitnih igrača Efesa. Danas bi Efes trebalo da pruži dobro partiju ako želi da ostane na 4. mestu tj. da ima prednost domaćeg terena, tako da će ova utakmica praktično biti test za njih zaslužuju li to mesto.  Barcelona odlično igra u poslednje vreme gde su i timska i individualna igra na visokom nivou međutim mogao bi se očekivati i blagi pad forme jer su u poslednje vreme učinili i više nego što se očekivalo.

Naš predlog je Shane Larkin 9.5 –. Plejmejker Efesa dobija u poslednje vreme dosta minuta, a svakako da je razlog tome slaba forma Beauboisa što prisiljava Atamana da igra sa dva pleja utakmice, a i naravno nešto slabija forma Vasilija Micića.

Larkin je pre odlaska u Boston imao marginu između 11.5 i 13.5, a po povratku u Evropu nije se adekvatno snašao u Efesu, a i u Baskoniji je pre dve sezone bio lider i naravno da je uzimao veliki broj poena. Ne možemo ga svrstati kao specijalistu sa distance, ali svakako zna da pogodi. Dosta igra lepršavo, voli da asistira, ali i da preuzima odgovornost na sebe u nekim momentima, ali nikad ne preteruje u šutevima.

Danas ide na odbranu koja jako dobro čuva plejeve, a za njega bi danas trebao da bude kompatibilan Kevin Pangos koji je iste visine kao on ali brži i deluje da je bolja atleta. Tu su u Ertel, Ribas, Kuric, Blažič, Hanga, igrači koji zaista dobro igraju odbranu.

Larkin je Barci za skoro 28 minuta postigao samo 7 poena.

Micić bi svakako trebalo da bude igrač koji po fizikalijama može da se nosi sa većinom pomenutih igrača Barcelone, a tome i svedoči 11 poena od celokupnih 65 protiv Barce. Fauliran je tad 6 puta dok je Larkin fauliran jednom.

Micić takođe mnogo bolje igra kod kuće, a samim tim Larkin zbog toga slabije.

Larkin ima 4/11 undera kod kuće i sve protiv ekipa koje jako loše brane plejeve. Gran Canaria, Real, Maccabi i Olympiacos. U prošlom kolu je zabeležio over protiv Fenera gde je utakmica bila rešena možda čak i na poluvremenu.

Na proseku poena je od 8.4, a margina mu je 9.5, razlog: tri vezane utakmice overa protiv Granke, Olympiacosa i Fenera.

Smatramo da ova margina nije visoka za takvog igrača, ali on ne drži konstantnost ove sezone. Beaubois je odmarao za vikend protiv Fenera, tako da očekujemo da on ima solidnu minutažu danas, a i Micić koji je možda i najbitniji igrač u ovoj ekipi pored Moermana.

Prava je prilika probati igrača koji je na lakim mečevima podigao svoju marginu, a igra protiv veoma snažne odbrane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.