Advertisement

Danas na programu još jedan interesantan meč, Bayern će dočekati Khimki. Domaćini u blagom padu forme dok je Khimki vezao nekoliko pobeda. Gosti igraju bez najboljeg igrača, a domaćini znaju da pruže sjajne partije kod kuće.

Naš predlog je Danilo Barthel 6.5 +. Krilni centar Bayerna ima ove sezone oscilacije u poenterskom aspektu. Za sada je na proseku 7.3 poena i ima 6/10 overa. Underi su mu prvo kolo protiv Efesa, protiv Baskonije koja dobro čuva reket, Olympiacosa takođe i protiv Gran Canarije kada je napravio 4 faula jako brzo.

Igrač koji je u stanju da pogodi sa distance i da dobije slobodna bacanja. Danas ide na odbranu koja ozbiljno čuva bekovsku liniju, a ispod reketa to ne izgleda toliko dobro kao spolja. Čuvaće ga Anthony Gill, igrač koji se uglavnom bazira na ofanzivne zadatke, a u odbrani ponekad deluje da se ne trudi i da može mnogo više iako nekad zablista sa lepom blokadom. Značajno je to da Gill ne iznuđuje mnogo faulova i to maksimalno bude po 4 na utakmici. Ne ulazi toliko u duele već pogađa za tri i dobro se pozicionira na ofanzivnom skoku i to je ključ njegovih poena.

Ova činjenica značajna je za Barthela da ne uđe brzo u nedozvoljen broj faulova. Barthel je suprotnost Gillu i može da iznudi čak 6,7 faulova, a prosečno po utakmici iznudi oko 4 faula dok je Gill npr na 2.3.

Khimki je imao partije gde mnogo dozvoljava protivničkim četvorkama, pogotovo u poslednje vreme gde Gill preuzima ofanzivne zadatke kada nema Shveda. Počev od LeDaya sa 11, Singletona 18, Moermana 12, Clark 15, White 12, Gist 19. Poslednja trojica su u tri poslednja kola što svedoči o trendu overa četvorki protiv Khimkija.

Barthel je imao partije i oko 30 minuta, sve zavisi od toka utakmice. Protiv Gran Canarije i Olympiacosa je ukupno u dva kola proveo na terenu 24 minuta, a nakon toga protiv Maccabija igrao je čak 30 minuta uz 9 poena što može najaviti dobru formu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.