Advertisement

U okviru 25. kola sastaju se Bayern i Maccabi. Izuzetno značajan meč za obe ekipe. Značajan meč možda malo više za Bayern jer u međusobnom susretu imaju veliki zaostatak pošto ih je Maccabi pregazio u Tel Avivu, stoga bi današnji poraz značio da oni padaju sa tabele i da ih Maccabi preskače. U slučaju pobede, održaće prednost nad Maccabijem za 2 pobede što će biti izuzetno značajno za plasman u playoff.

Naš predlog je Stefan Jović 7.5 +. Njega je Radonjić za vikend odmorio i verovatno polaže velike nade u svog pleja danas, kako zbog njegove korisnosti u odbrani, tako i zbog napada gde bi mogao da napravi prevagu pošto je Maccabi izuzetno slab u branjenju plejeva.

Pre svega, pronašli smo neke izjave Jovića gde on govori kako bi ključno bilo zaustaviti Wilbekina što je Radonjić umeo u par navrata da učini sa svojom ekipom. Počev od Zvezde u prvom kolu gde je Wilbekin postigao samo 2 poena za Dačku kada ga je Radonjić napao i on je napravio tada 5 faulova. Tada je Jović dao 8. Sledeći meč je Wilbekin iz lošeg procenta šuta postigao 16 poena, a tada je Jović bio odsutan.

U ovosezonskom meču Wilbekin je postigao samo 10, dok je Jović ostao na 6 gde je Bayern postigao samo 71 poen.

Generalno Bayern kod kuće postiže oko 83 poena prosečno dok Maccabi u gostima prima 83. Sa druge trane Bayern kod kuće prosečno prima od protivnika 80, a Maccabi u gostima postiže prosečno 80. Ovo znači da ćemo definitivno gledati rezultatski neizvesan meč i da ove dve ekipe manje-više izjednačene.

Jovićev problem ove sezone su povrede, a ako izuzmemo to, on zaista dobro igra ove sezone. Na proseku poena je od 8.4 i kod kuće ima 7/10 overa i to je prosek poena 10.3, što znači da mnogo bolje partije prikazuje na svom terenu. Under poslednji kod kuće bio je 8. novembra, dakle on je vezao 7 utakmica kod kuće bez undera.

Moguće je da će Radonjić ići na taktiku da se Wilbekin napadne i da pravi faulove, jer zaista on ima problema u branjenju protivničkih plejeva i kad je on na terenu Maccabi dopušta uspešnost za 3p 44.4%, dok za 2p 52%, dok je Pargo dobar u odbrani za 3p, ali lošiji za 2p.

Biće ključna Jovićeva minutaža, tako da sa oko 25 minuta on bi trebao ići preko ove margine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here